Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη. Εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη αντικειμενικά θα συρρικνωθεί στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες, καθώς δεν καλύπτει κανέναν χώρο, αλλά αντιθέτως, αφήνει κενό στον χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Βέβαια, από τη συγκεκριμένη δήλωση, καταλαβαίνει κανείς το τραγικό έλλειμα πολιτικής εκτίμησης που διέπει αυτόν τον χώρο. Οι ριζοσπάστες αριστεροί ουδέποτε ήταν άνω του 3% στη χώρα, ο Δημήτρης Βίτσας δείχνει να πιστεύει ότι η πλειοψηφία του 17,8% που απευθύνεται, ότι είναι «πούροι» ριζοσπάστες Αριστεροί. Είναι καταφανές ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν κατάλαβαν ποτέ γιατί κέρδισαν τις εκλογές του 2015, απλώς θεώρησαν ότι μια μεγάλη μερίδα του κόσμου, «είδε το φως το αληθινό» και έγιναν αριστεροί ριζοσπάστες.

Ενδιαφέρον έχει όμως η ελπίδα του να αποχωρίσει από τον ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα Αχτσιόγλου και να συστήσουν μαζί με τους άλλους δυο μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα, ρίχνοντας έτσι τον ΣΥΡΙΖΑ στην ελάσσονα αντιπολίτευση και αναγάγοντας έτσι το ΠΑΣΟΚ σε αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι προφανές ότι αυτοί που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ξεκάθαρα υπέρ του δόγματος «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα», το οποίο σημαίνει ότι με τον καιρό, κατά τις δημόσιες προστριβές τους, θα βγάζει ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα. Εμείς, περιμένουμε με ενδιαφέρον τις αποκαλύψεις!

Η δήλωση Βίτσα

Παναγιώτης Τάκης: «Σας ενδιαφέρει από εδώ και πέρα κύριε Βίτσα, η τύχη του ΣΥΡΙΖΑ; Εσείς έχετε φύγει, θέλετε να φύγουν κι άλλοι και να δημιουργηθεί νέο κόμμα. Λένε πολλοί ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα με 10 ή 11 βουλευτές. Εξ αυτού του λόγου, να μειωθεί πολύ η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, να είναι ακόμη και κάτω από αυτή τη του ΠΑΣΟΚ. Σας ενδιαφέρει καθόλου ο ΣΥΡΙΖΑ, ή για εσάς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει;»

Δημήτρης Βίτσας: «Για εμένα ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη -ας τον ονομάσω έτσι- δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον. Δεν επιδιώκω τη συρρίκνωσή του, θεωρώ όμως ότι αυτό θα γίνει αντικειμενικά. Θα γίνει και μέσα σε εκλογικές διαδικασίες, ακριβώς γιατί δεν καλύπτει κανένα χώρο. Αφήνει ανοιχτό έναν χώρο, αυτόν της ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Παναγιώτης Τάκης: «Άρα, δεν θα σας πείραζε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αύριο - μεθαύριο, έχει λιγότερους βουλευτές απ' όσους το ΠΑΣΟΚ - αν φύγουν οι βουλευτές της κυρίας Αχτσιόγλου;»

Δημήτρης Βίτσας: «Δεν είναι κάτι το οποίο έχω κάτσει να το σκεφτώ, εμένα θα με ενδιέφερε περισσότερο να δημιουργηθεί μια κοινοβουλευτική ομάδα -και αυτό θα ήταν πολύ βοηθητικό κατά τη δική μου άποψη- της ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Παναγιώτης Τάκης: «Με βουλευτές που θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Δημήτρης Βίτσας: «Φαντάζομαι ναι, στην παρούσα Φάση. Και θα μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι παραμένουμε στη ριζοσπαστική Αριστερά, προσφέροντας στην κοινωνία μια νέα ελπίδα από τη μια μεριά, μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος».