Σε μια φοβερή αποκάλυψη ως προς τα κενά ασφαλείας που υπάρχουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε ο Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, στον δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο. Η συζήτηση αφορούσε την χθεσινοβραδινή παραπομπή του Δημήτρη Βίτσα στην επιτροπή δεοντολογίας, με αίτημα τη διαγραφή του, από τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.

Θέλοντας να καταδείξει το πόσο «για τα πανηγύρια» είναι το καταστατικό του κόμματος, σημείωσε ότι για να γίνει κάποιος μέλος της επιτροπής δεοντολογίας, πρέπει να είναι στο κόμμα 5 χρόνια, ενώ για να γίνει πρόεδρος, αρκεί μονάχα ένας μήνας. Βέβαια, την μεγαλύτερη αποκάλυψη την έκανε δίχως να το συνειδητοποιήσει, όταν είπε ότι ουδείς έψαξε το παρελθόν του Στέφανου Κασσελάκη, υπό τον φόβο μην κατηγορηθούν ως «κουτσομπόληδες και ντετέκτιβ»! Δηλαδή, ο οποιοσδήποτε τυχοδιώκτης μπορούσε να πάρει την αρχηγία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης -όπως και συνέβη-, ακόμη κι αν ήταν πράκτορας ξένων μυστικών υπηρεσιών! Αδιανόητα πράγματα.

Η δήλωση Βίτσα

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: «Ο Φίλης είπε χθες ότι ο Κασσελάκης εξελέγη, γιατί έκρυψε τις απόψεις του»

Δημήτρης Βίτσας: «Ναι. Δεν θα συμφωνούσα 100%, θα έλεγα ότι ο Κασσελάκης εξελέγη χωρίς να πει τις απόψεις του. «Εδοξάσθη κρυπτόμενος» σε σχέση με αυτό, παρουσίασε ένα lifestyle το οποίο σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ έπιασε. Είμαστε και άνθρωποι λίγο αγαθοί, δεν τα ψάχνουμε τόσο τα πράγματα, για να μην κατηγορηθούμε είτε ως "κουτσομπόληδες" είτε ως "ντετέκτιβ", οπότε όλα αυτά, του έδωσαν την δυνατότητα να πάρει 70.000 ψήφους (...) κοιτάχτε να δείτε την τρομερή αντίφαση: για να είναι κάποιος μέλος της επιτροπής δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να είναι 5 χρόνια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Για να είσαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να είσαι ένα μήνα. Για να ψηφίσεις για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να έχεις ένα δίευρω. Ε, εντάξει δεν είναι πράγματα αυτά».