Την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στον πόλεμο που έχει φουντώσει για τα καλά στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την ανακοίνωση διαγραφής των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα από τον Στέφανο Κασσελάκη, ζήτησε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος, Χρήστος Γιαννούλης, καθώς, όπως είπε, έχει το Know how διαχείρισης τέτοιων καταταστάσεων.

«Θα ευχόμουν να γίνει ή να έχει γίνει χωρίς να το μάθουμε ποτέ. Όμως αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται στην τηλεόραση, πρέπει να έχει η Αριστερά το στοιχεία της αλληλεγγύης και της οικογενειακής αντίληψης και όχι της οικογενειοκρατίας, της ανθρώπινης συνύπαρξης για να παράγονται πολιτικά αποτελέσματα. Ο Αλ. Τσίπρας έχει χειριστεί πολύ πιο έντονες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και δεν το μάθατε ποτέ, πιστεύω ότι έχει το know how», είπε συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Είπε δε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει χρόνο και πως δεν επιθυμεί απευθείας διαγραφές. «Ο Κασσελάκης δεν επιθυμεί να διαγράψει απευθείας, υπάρχει το καταστατικό», δήλωσε και πρόσθεσε πως «είναι πολύ νέος στην διοίκηση ενός κόμματος, θέλει χρόνο για να κριθεί».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις στη στάση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα ιστορικά στελέχη του κόμματος, και την παραπομπή τους στην επιτροπή δεοντολογίας, ο Χρήστος Γιαννούλης είπε πως «πρέπει να μπει ένα όριο, να υπάρξει μία προσπάθεια από όλους. Οι διαγραφές είναι προτάσεις, υπάρχει το συμβούλιο δεοντολογίας, δε λέω ότι δεν έχει ισχύ η εκτίμηση του προέδρου, αλλά προτείνω μέχρι τη συνεδρίαση να σταματήσουν οι δημόσιες δηλώσεις». «Ο διάλογος αυτή τη στιγμή έχει πολύ ηλεκτρισμό, έχουμε σοβαρές εξελίξεις», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το αν καταψηφιστεί η εισήγηση του προέδρου τι μπορεί να συμβεί, ο ίδιος απάντησε: «Θα είναι μία δυσμενής εξέλιξη γιατί τίθενται ζητήματα υπαρξιακά, είναι σαφέσταστη αμφισβήτηση του προέδρου» και συνέχισε: «και οριακή να είναι η καταψήφιση υπάρχει ένα πολιτικό θέμα. Αν θα κριθούμε και ο κόσμος μας ψηφίσει θα το κάνει γιατί δε λέμε ψέματα, λέμε αλήθεια, όταν βλέπουμε άσπρο είναι άσπρο, δεν έχουμε τη ''Μητσοτάκειο'' πάθηση το άσπρο να το κάνουμε μαύρο. Χρειαζόμαστε ωστόσο αυτοκριτική».

Τέλος σχετικά με τον νέο πρόεδρο ο Χρήστος Γιαννούλης είπε: «Με εκφράζει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο ο κ. Κασσελάκης. Τον στηρίζω ακόμα και αν δεν τον έχω ψηφίσει. Είναι υποχρέωση μου να στηρίξω γιατί θα εκφράσει την πολιτική αλλαγή που προτείνουμε για τον κόσμο».