Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά στην αμφισβήτησή του με διαγραφές ιστορικών στελεχών του κόμματος, την «Ομπρέλα» να τον κατακευραυνώνει και να διαμηνύει, με χθεσινό κείμενό της, ότι «δεν θα μπορέσουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά στο ίδιο κόμμα και να εκπροσωπούμαστε από μια ηγεσία που υποβάλλει αίτηση διαζυγίου από κάθε πολιτικό σκεπτικό που σχετίζεται με την Αριστερά» και από πίσω ο Παύλος Πολάκης να πανηγυρίζει, ονειρευόμενος ότι «θα (ξανα)νικήσουμε».

Μετά την αποχώρηση του Στέλιου Κούλογλου από την ευρωομάδα του κόμματος, τη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα και τις νέες διαγραφές, χθες, των Θοδωρή Βίτσα, Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Φίλη, στις οποίες προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω ανάρτησης και τις πληροφορίες για νέο κόμμα, η κατάσταση οδηγείται νομοτελειακά στην τελική σύγκρουση.

«Λυπάμαι, αυτός ο χώρος κινδυνεύει από γελοιοποίηση» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Kontra, αμέσως μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από τον Στέφανο Κασσελάκη. «Οι διαδικασίες είναι προβλεπόμενες στο Καταστατικό», σχολίασε για την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι έμαθε τη διαγραφή του από την τηλεόραση. «Φαντάζομαι ότι αυτή είναι μία πρόταση προς την επιτροπή δεοντολογίας, που έχει δικαίωμα ο πρόεδρος να κάνει. Παρακολουθώντας τη σημερινή αντίδραση, αλλά και την τοποθέτηση το τελευταίο διάστημα, ειλικρινά λυπάμαι. Λυπάμαι, γιατί αυτός ο χώρος απαξιώνεται και φοβάμαι ότι τελικά κινδυνεύει από την απαξίωση και τη γελοιοποίηση», είπε.

«Από χθες έχουμε ένα γεγονός που πραγματικά συνιστά κοσμογονία και δεν νιώθει ανάγκη να απαντήσει», τόνισε αναφορικά με τα δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τον κ. Κασσελάκη, συμπληρώνοντας ότι «στα 24 έχουμε διαμορφώσει μια άποψη».

«Ο κ. Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα», είπε με έμφαση, συμπληρώνοντα:«Απορώ τι άποψη έχει ο κ. Κασσελάκης για τα τελευταία πέντε χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μόλις ένα μήνα μέλος του κόμματος. Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και αν έχει καταλάβει πού έχει εκλεγεί».

Όσον αφορά στα επόμενα βήματα, όπως είπε, «θα αντισταθούμε και θα διεκδικήσουμε αυτήν την ιστορική διαδρομή», καθώς «οι 65.000 που τον ψήφισαν (σ.σ. τον κ. Κασσελάκη) δεν ήξεραν ότι είναι υπέρ της καθήλωσης των μισθών».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, που έκαναν λόγο για πολιτική καταδίκη και όχι διαγραφή του, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε: «Προφανώς τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί ο πρόεδρος να διαγράψει».

Βίτσας: Εγώ είμαι από 17 ετών στην Αριστερά

Εγώ είμαι από 17 ετών στην Αριστερά, η νέα ηγεσία δεν είναι, σχολίασε από την πλευρά του ο Δημήτρης Βίτσας μετά τη διαγραφή του από τον Στέφανο Κασσελάκη. Μιλώντας στο KONTRA, είπε ότι θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αριστεράς, ζητώντας «να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για όλα αυτά που παλεύει η Αριστερά». «Αν με καλέσουν σε κάποιο όργανο εγώ θα πάω», είπε ακόμη, λέγοντας ότι ο νέος πρόεδρος «μικρός είναι, θα μάθει».

Νωρίτερα είχε σχολιάσει, με μία ανάρτηση, την ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη για τη διαγραφή του μαζί με τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Νίκο Φίλη.

«Μην δίνετε σημασία, δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες...», γράφει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπαλτάς: Έχουμε ξεφτιλιστεί ως κόμμα στον ΣΥΡΙΖΑ, περιμένω και εγώ τη διαγραφή μου

Και τη δική του διαγραφή αναμένει ο πρώην υπουργός, ο Αριστείδης Μπαλτάς. Μιλώντας αργά τη Δευτέρα στο KONTRA είπε ότι «έχουμε ξεφτιλιστεί ως κόμμα» και ότι «περιμένω και εγώ τη διαγραφή μου».