Για «κατάντια που "πήρε το κόμμα" ο Κασσελάκης» έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος ενημερώθηκε από την τηλεόραση για τη διαγραφή του ίδιου και των Νίκου Φίλη και Δημήτρη Βίτσα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επέρριψε ευθύνες και στο καταστατικό του κόμματος, σημειώνοντας πως οι 65.000 ψηφοφόροι δεν γνώριζαν τις πραγματικές απόψεις του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς δεν είπε προεκλογικά αυτά που είπε στο ΣΕΒ. Διευκρίνισε δε ότι «δεν είπαμε εμείς ποτέ ότι είναι φυτευτός, ο ίδιος στο TikTok είπε πως "με φύτεψε ο Τσίπρας"». 

Επιπλέον, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί λέγοντας πως «είναι υποχρέωσή του να πει την άποψή του». Τόνισε δε πως «έτσι όπως πάνε τα πράγματα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα άνευρο κεντροδεξιό κόμμα και εμείς οι υπόλοιποι θα βρεθούμε απέναντι». Εκανε δε λόγο για υπόγειες πρακτικές, αναφέροντας συγκεκριμένα πως «κάποιοι δούλεψαν υπόγεια με στημένο μηχανισμό. Είναι παρακέντρα γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα, όμως δεν γνωρίζω αν αυτό έγινε για να φύγουμε εμείς και να επιστρέψει ο Τσίπρας στο κόμμα».

Αναφορικά με τη διαγραφή του είπε πως «έμαθα από την τηλεόραση για την διαγραφή μου, όμως κανείς δεν μπορεί να διαγράψει τις ιδέες μου και την σχέση μου με την Αριστερά. Εγώ αυτά που έκανα στα 24 μου θα τα ξαναέκανα», είπε, σε μια ευθεία βολή προς τον Στέφανο Κασσελάκη που δεν θυμάται τι έκανε και τι έλεγε σε αυτή την ηλικία.

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε εύστοχα πως «με όλα αυτά έχουμε εξασφαλίσει σίγουρη θέση στις θεατρικές επιθεωρήσεις και φοβάμαι πολύ για την απαξίωση από τον κόσμο και την γελοιοποίηση του κόμματος».

«Εμείς ζητήσαμε συνέδριο και θέσαμε πολιτικά ζητήματα για το τι συνέβη από το 2019 και τις αναξιοπιστίες που δημιουργήθηκα για τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε, ενώ απαντώντας στις κατηγορίες που δέχθηκε η «Ομπρέλα» για υπονόμευση του κόμματος και του Αλέξη Τσίπρα και αντιπολίτευση μέσα στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε: «Είναι υποτιμητικό για τον κ. Τσίπρα να λέγεται κάτι τέτοιο, καθώς και ο Βίτσας και ο Φίλης και εγώ διατελέσαμε υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».