«Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου», σχολίασε ο Δημήτρης Βίτσας σχετικά με τη χθεσινή ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στην οποία σημειώνει ότι «οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». O ίδιος είπε ότι δεν έχει καμία διάθεση να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι η δαγραφή του «θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί».

Στην ερώτηση αν είχαν γίνει αντιληπτές στον ΣΥΡΙΖΑ οι θέσεις Κασσελάκη που αποκαλύφθηκαν από το δημοσίευμα της ΕφΣυν, ο Δημήτρης Βίτσας απάντησε ότι «αρκετοί σε δηλώσεις μας το εντοπίζαμε το θέμα, δεν φαίνεται, όμως, ότι για 70.000 συντρόφους αυτό είχε σημασία». «Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει πρόεδρος κάποιος που στην ουσία έχει μόλις γίνει μέλος του κόμματος» σχολίασε δηκτικά, τονίζοντας ότι «για να γίνει κάποιο μέλος της επιτροπής δεοντολογίας πρέπει να είναι 5 χρόνια μέλος του κόμματος αλλά χρειάζεται μηδέν χρόνο για να γίνει πρόεδρο και 2 ευρώ για να γίνει μέλος και να ψηφίσει».

Υπενθύμισε ότι «έχουμε έχουμε μπροστά μας καταστατικές διαδικασίες» και σημείωσε ότι «εγώ με τον Τσίπρα και κάποιους άλλους στήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και κερδίσαμε τις εκλογές», χωρίς να απαιτήσουμε αξιώματα.

Εγώ είμαι από 17 ετών στην Αριστερά, η νέα ηγεσία δεν είναι, σχολίασε χθες μιλώντας στο KONTRA. «Αν με καλέσουν σε κάποιο όργανο εγώ θα πάω», είπε ακόμη, λέγοντας ότι ο νέος πρόεδρος «μικρός είναι, θα μάθει». Νωρίτερα είχε σχολιάσει, με μία ανάρτηση, την ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη για τη διαγραφή του μαζί με τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Νίκο Φίλη. «Μην δίνετε σημασία, δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες...», γράφει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.