Τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τις θέσεις που εκφράστηκαν τόσο από τον Νίκο Φίλη περί διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες αλλά και τον Πάνο Σκουρλέτη περί παράκεντρων γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζει το ΚΚΕ.

«Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προϊόν συνωμοσίας, αλλά το αποτέλεσμα του πολιτικού και οργανωτικού εκφυλισμού που βιώνουν -αργά ή γρήγορα- όλα τα κόμματα αυτού του είδους, τα οποία υπηρετούν το σύστημα πουλώντας ψεύτικες ελπίδες περί "προόδου", "εκσυγχρονισμού" και πάνω απ' όλα "εξανθρωπισμού του καπιταλισμού". Αυτόν τον δρόμο ακολούθησε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια, τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση» σημειώνει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Στο ίδιο σχόλιο τονίζει ότι «η ελπίδα για κάθε αριστερό και προοδευτικό άνθρωπο δεν βρίσκεται στην αναβίωση των χρεοκοπημένων συνταγών και των σοσιαλδημοκρατικών αυταπατών, αλλά στην ενδυνάμωση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και σύγκρουσης με το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης».