Και μαθήματα δημοσιογραφίας παραδίδει η Δώρα Αυγέρη, η οποία, με αφορμή την ανακοίνωση διαγραφών των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα από τον Στέφανο Κασσελάκη, θυμήθηκε το επάγγελμά της και με γενναιοδωρία ενημέρωσε ότι τίτλοι με τη λέξη «διαγραφή» δεν ευσταθούν.

«Υπάρχει μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη για μέλη του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη. Τα όργανα, με βάση τις καταστατικές προβλέψεις, θα αποφανθούν. Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες. Εγώ δεν θα επέλεγα και ως δημοσιογράφος, αν έκανα αυτή τη δουλειά σήμερα, να βάλω τίτλο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει από τις ΗΠΑ. Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, ακριβώς με αυτόν τον πολιτικό στόχο, αν γίνεται και από σήμερα και από αύριο να κάνουμε δουλειά στο πεδίο, να απαντάμε στα μεγάλα ζητήματα», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ. Δήλωση που εντάσσεται στις προσπάθειες της Κουμουνδούρου να μαζέψει τώρα τις διαγραφές, κάνοντας λόγο για πολιτική καταδίκη και παραπομπή των ιστορικών στελεχών στο αρμόδιο όργανο.

Στις ίδιες δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος έκανε λόγο για πολυφωνία και πολυδιάσπαση, με στόχο να ασκηθεί αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα είπε ότι «μέχρι χθες το βράδυ ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με μια εξάντληση υπομονής και ανοχής από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να θυμίσω ότι υπήρχαν συναντήσεις με τους συντρόφους. Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Νίκο Φίλη στο γραφείο του στη Βουλή. Ήταν από τις πρώτες συναντήσεις που έκανε. Προσπάθησε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος και κυρίως να δοθεί το νεύμα και στους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην προοδευτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ότι ακριβώς γίνεται αυτό το πράγμα».

Μίλησε δε για «έλλειψη σεβασμού προς το εκλογικό αποτέλεσμα, τις διαδικασίες και την ίδια τη διαδικασία, έτσι όπως αυτή προβλέπεται από το καταστατικό, δηλαδή εκλογή από τη βάση. Αλλά να μου επιτρέψετε να πω ότι έχουμε και μια έλλειψη σεβασμού και προς το πρόσωπο του προέδρου αλλά και των υπολοίπων μελών του ΣΥΡΙΖΑ».