Οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ που είχαν εκλεγεί και βουλευτές με το κόμμα, «θα έπρεπε να παραδώσουν τις έδρες τους», όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη. Πιο συγκεκριμένα, η κα Αυγέρη, μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε: «Ο ελληνικός λαός επέλεξε τους συγκεκριμένους ανθρώπους να είναι στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Δεν σέβονται τη λαϊκή ετυμηγορία, δεν δέχονται την λαϊκή εντολή του περασμένου Ιουνίου και τα χιλιάδες στελέχη που εξέλεξαν νέο πρόεδρο».

Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε παρόμοιο μήνυμα και στους ευρωβουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν και αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στους Δημήτρη Παπαδημούλη και Στέλιο Κούλογλου: «Και οι ευρωβουλευτές πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους». 

Αυγέρη: Αχτσιόγλου-Τσακαλώτος υπονόμευσαν τον Κασσελάκη από την πρώτη μέρα εκλογής του 

Συνεχίζοντας να σχολιάζει τις συνεχείς διασπάσεις και τη σημερινή-επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και από την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου, η κα Αυγέρη, εξέφρασε και τη σκέψη της σχετικά με τον τρόπο που έφτασε στο σημείο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Κουμουνδούρου. Ειδικότερα, υποστήριξε ότι η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από κοινού με τις ομάδες τους «υπονόμευσαν τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη ημέρα της εκλογής του».

Αναφέρθηκε, επίσης, και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δεν έχουν αποβεί και πολύ θετικές για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τον δείχνουν να καταρρέει στην τρίτη θέση ως κόμμα. Όπως εξήγησε, πρόκειται για μια δύσκολη συγκυρία με όσους φεύγουν, κάνοντας «αντιπολίτευση» στο κόμμα, συμπληρώνοντας, όμως, ότι κόσμος δεν αντέχει, περνάει δύσκολα και θέλει μία δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση.

Τέλος, για το άνοιγμα Κασσελάκη προς τους λεγόμενους «νοικοκυραίους», η Δώρα Αυγέρη παρά τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν εξήγησε ότι «αφουγκραζόμαστε τους νοικοκυραίους», και πως «δεν θα κλέισουμε τα αυτιά μας στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας».