Καθαρή νίκη επί του Νικολάς Μαδούρο πέτυχε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια στις εκλογές που έγιναν την Κυριακή στη Βενεζουέλα, υποστηρίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για θέματα Λατινικής Αμερικής, Μπράιαν Νίκολς. 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε σε συνεδρίαση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), ότι η διαφορά ήταν εκατομμύρια ψήφοι και  επικαλέστηκε τους αριθμούς που παρουσίασε η αντιπολίτευση και μίλησε για «αναντίρρητη» επικράτηση του Γκονσάλες Ουρούτια.  Με δεδομένη «αυτή την καταμέτρηση, ο λόγος που αρνούνται να δημοσιοποιήσουν πλήρη αποτελέσματα είναι προφανής» σημείωσε ο Νίκολς. 

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) της Βενεζουέλας ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως ο Μαδούρο επανεξελέγη για τρίτη θητεία στο αξίωμα. Η αντιπολίτευση όμως κατήγγειλε μαζική νοθεία και αντέτεινε πως επικράτησε ο Γκονσάλες Ουρούτια, με το 73% των ψήφων. Ο Μαδούρο έλαβε, κατά τα επίσημα αποτελέσματα του CNE, το 51,2% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλός του το 44,2%.