Μάλλον τυπική -εκτός απροόπτου- αναμένεται να είναι η κατάθεση σήμερα Τρίτη, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, του προέδρου των «Σπαρτιατών», Βασίλη Στίγκα, σχετικά με τις δηλώσεις του στη Βουλή περί «Greek Mafia και Δον Κορλεόνε», καθώς χθες ο ίδιος ανακάλεσε προηγούμενη απόφασή του για διαγραφή τριών μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας και αποφάσισε την επιστροφή τους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος του κόμματος, την περασμένη Πέμπτη 31 Αυγούστου, κατά την συζήτηση στην Βουλή για τις πυρκαγιές, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, με αφορμή την απουσία όλων των βουλευτών του από τα έδρανα: «Οι κύριοι που λείπουν σήμερα είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης μου. Τα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε».

Σημειώνεται ότι χθες, με επιστολή του στη βουλή ο Βασίλης Στίγκας έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τους Ι. Κόντη, Ι. Δημητροκάλη και Χ. Κατσιβαρδά. Ακολούθησε δήλωσή του για την επανένταξή τους, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «οι χαρακτηρισμοί, "Greek Mafia" και "ομάδα εκβιαστών", δεν έχουν καμία σχέση με κανένα από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας»

«Κατόπιν της σημερινής συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί μου, και έπειτα από τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν, ως εκ τούτου, σας καλώ να επανενταχθείτε ως μέλη της Κ.Ο. σύμφωνα με τους όρους που υπήρχαν πριν τη διαγραφή σας. Στη σημερινή συνάντηση, εκτιμήθηκε η θέση των βουλευτών, και η παραδοχή ότι η μη παρουσία τους στην Ολομέλεια της Βουλής την 31/08/2023, αποτέλεσε ατόπημα για το οποίο ζητήθηκε συγγνώμη», σημείωνε στη δήλωσή του.