Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε στους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, όπου αποκάλυψε το ενδεχόμενο να ακυρωθούν από το Εκλογοδικείο οι έδρες των δώδεκα βουλευτών των «Σπαρτιατών» και αυτές μετέπειτα να μοιραστούν αναλογικά στα υπόλοιπα κόμματα, αντί να υπάρξουν εκ νέου κάλπες στις 12 περιφέρειες.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο κόμμα των «Σπαρτιατών» ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε: «Η χθεσινή κωλοτούμπα έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τη χρηματοδότηση. Ο νόμος είναι σαφής και λεει ότι το κόμμα που κατέβηκε στις εκλογές και πήρε πάνω από 3% δικαιούται αυτά τα λεφτά. Αυτά τα λεφτά είναι περίπου στο 1,5 εκατομμύριο το χρόνο που σημαίνει ότι την τετραετία είναι 6 εκατομμύρια».

Το Εκλογοδικείο μπορεί να ακυρώσει την εκλογή των 12 βουλευτών των «Σπαρτιατών»

Ο κ. Κακλαμάνης σχετικά με τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί Εκλογοδικείο τόνισε: «Έχουν υποβληθεί ενστάσεις και πλέον με το νέο φως των δηλώσεων περί Κασιδιάρη, περί Greek mafia και όλα αυτά μην εκπλαγείτε αν το Εκλογοδικείο ακυρώσει την εκλογή και των 12, και υπάρχει η δυνατότητα όχι προσφυγής στις κάλπες για τις 12 περιφέρειες που έχουν εκλεγεί αλλά αναλογικό μοίρασμα των 12 εδρών στα υπόλοιπα κόμματα.»