Στον Άγιο Ελευθέριο στα Καμίνια βρέθηκε ο Πρόεδρος των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ Βασίλης Στίγκας σήμερα Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, συνοδευόμενος από βουλευτή του κόμματος. Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το ekklisiaonline.gr, η παρουσία τους προκάλεσε έκπληξη.

Στην ομιλία του ο Πειραιώς Σεραφείμ τους χαιρέτισε μεν αλλά συμπλήρωσε ότι πρώτη φορά τους βλέπει αφήνοντας να εννοηθεί πως ούτε ο Στίγκας ούτε ο βουλευτής του είχαν πατήσει σε ναό της Μητροπόλεως έως σήμερα, που ήρθαν με αφορμή τις εγκυκλίους για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών από την Εκκλησία.

Διαβάστηκε στις εκκλησίες η εγκύκλιος κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Διαβάστηκε στις εκκλησίες η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τα ομόφυλα ζευγάρια, στην οποία εκφράζεται η έντονη αντίθεσή της με το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση και θα τεθεί προς ψήφιση στις 15 Σεπτεμβρίου.

Στην εγκύκλιο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «ὁ λεγόμενος «γάμος τῶν ὁμοφυλοφίλων» εἶναι ἀνατροπή τοῦ Χριστιανικοῦ Γάμου καί τοῦ θεσμοῦ τῆς πατροπαράδοτης ἑλληνικῆς οἰκογένειας».

H Ιερά Σύνοδος εξηγεί ότι προωθείται η κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και η μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα. Παράλληλα η Εκκλησία τονίζει ότι η παρένθετη μητρότητα θα δώσει κίνητρα για την εκμετάλλευση των γυναικών και την αλλοίωση του ιερού θεσμού της οικογένειας.

«Όλα αυτά η Εκκλησία δεν μπορεί να τα αποδεχτεί γιατί θα προδώσει την αποστολή της» τονίζεται στο κείμενο της Ιεράς Συνόδου. «Η χριστιανική παραδοσιακή οικογένεια αποτελείται από πατέρα, μητέρα και παιδιά και σε αυτή την οικογένεια τα παιδιά αναπτύσσονται, γνωρίζοντας τη μητρότητα και την πατρότητα, που θα είναι απαραίτητα στοιχεία στη μετέπειτα εξέλιξή τους» αναφέρουν οι ιεράρχες.