Η ώρα της Δικαιοσύνης για τους Σπαρτιατοκασιδιάρηδες έφτασε. Σύντομα θα γνωρίζουμε αν ο Αρειος Πάγος αποφανθεί ότι οι Σπαρτιάτες έχει αφανή πρόεδρο τον έγκλειστο νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη ή απλώς οι καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα περί «Greek Mafia» και «Δον Κορλεόνε» δεν ευσταθούν. 

Στην περίπτωση που αποδειχθούν οι κατηγορίες Στίγκα, ότι δηλαδή υπήρχε σχέση ανάμεσα στο κόμμα και στον εγκληματία Κασιδιάρη, τότε τεκμαίρεται ότι οι πολίτες ψηφίζοντας τους Σπαρτιάτες στις εκλογές της 25ης Ιουνίου τελικά ψήφιζαν... άλλο κόμμα και ο εισαγγελέας θα κρίνει, κατά πάσα πιθανότητα, ότι υπάρχει νόθευση της λαϊκής βούλησης. Εφόσον υπάρξει τέτοια απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, τότε θα ακυρωθεί η εκλογή όλων των βουλευτών των Σπαρτιατών, ενώ θα χαθεί για το κόμμα και η κρατική χρηματοδότηση του 1 εκατ. ευρώ. 

Τα όσα εκφυλιστικά λαμβάνουν χώρα σε αυτό το κόμμα παρακολουθεί στενά και η κυβέρνηση. Σχετικά με τις καταγγελίες του προέδρου των Σπαρτιατών για «Greek Mafia» και «Δον Κορλεόνε», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι «έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη, όπως έχει καθήκον, με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα. Εξετάζουμε γρήγορα όλες μας τις επιλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά. Η κυβέρνηση εξετάζει όλες τις επιλογές που διαθέτει, όπως τονίζουν από το Μαξίμου, και μόλις ληφθεί σχετική απόφαση θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, είχε καλέσει, χθες Τρίτη, για κατάθεση τον Στίγκα. 

Παρακμιακή κατάσταση 

Ο κόσμος το ’χει τούμπανο και κάποιοι κρυφό καμάρι ότι ο ουσιαστικός αρχηγός των Σπαρτιατών είναι αυτό το φασιστικό... αγλάισμα που ακούει στο ονοματεπώνυμο Ηλίας Κασιδιάρης. Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Ενώ όλα αυτά ήταν γνωστά πριν από τις εκλογές και οι δικαστές είχαν μπροστά τους το νόμο που είχαν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν απέκλεισαν από την εκλογική διαδικασία αυτό το φασιστικό μόρφωμα; 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο –τύποις σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται– πρόεδρος του κόμματος είχε προχωρήσει σε βαρύτατες κατηγορίες εναντίον των βουλευτών των Σπαρτιατών που απουσίαζαν από τα έδρανα της Βουλής κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές. Μάλιστα την ίδια ημέρα ο Στίγκας προχώρησε στη διαγραφή τριών βουλευτών του κόμματος: του Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, του Γιάννη Δημητροκάλλη και του Γιάννη Κόντη. 

«Μπήκα στα ρεκόρ Γκίνες, με το να κάθομαι μόνος μου από το κόμμα στα έδρανα. Οι κύριοι που λείπουν σήμερα είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα εξωκοινοβουλευτικά. Το λέω με το θάρρος της γνώμης μου. Τα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε», είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Στίγκας, φωτογραφίζοντας τον Κασιδιάρη. «Τους λένε τι θα κάνουν, πότε και πώς θα το κάνουν. Εδώ η χώρα μας καίγεται από άκρη σε άκρη ακόμη και σήμερα που μιλάμε, έχουμε εθνικά θέματα και είναι μπροστά μας χίλια δύο προβλήματα. Κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν το δικό τους. Εγώ, όμως, δεν φοβάμαι. Στέκομαι όρθιος. Σε όλη μου τη ζωή έχω πέσει πολλές φορές και έχω ξανασηκωθεί. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν», πρόσθεσε. 

Λίγες ώρες αργότερα είχαμε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, με αφορμή τις δημόσιες καταγγελίες Στίγκα ότι βουλευτές του κόμματός του καθοδηγούνται από εξωθεσμικά κέντρα, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα. 

Τα φασιστικά... τσάμικα 

Μόλις κατάλαβαν στους Σπαρτιάτες ότι μπορεί να εκπέσουν του αξιώματός τους οι βουλευτές και ταυτόχρονα να χάσουν και το 1 εκατ. ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης, άρχισαν τα φασιστικά... τσάμικα με πρώτο και καλύτερο τον Στίγκα. «Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές, κατόπιν της σημερινής συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί μου, και έπειτα από τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν, σας καλώ να επανενταχθείτε ως μέλη της, σύμφωνα με τους όρους που υπήρχαν πριν από τη διαγραφή σας», ανέφερε προχθές δήλωσή του ο πρόεδρος των Σπαρτιατών απευθυνόμενος προς τους τρεις διαγραφέντες βουλευτές, Δημητροκάλλη, Κατσιβαρδά και Κόντη. 

Παράλληλα, σημειώνει στη δήλωσή του: «Στη σημερινή συνάντηση εκτιμήθηκε η θέση των βουλευτών και η παραδοχή ότι η μη παρουσία τους στην Ολομέλεια της Βουλής στις 31 Αυγούστου αποτέλεσε ατόπημα για το οποίο ζητήθηκε συγγνώμη. Ως εκ τούτου, οι χαρακτηρισμοί “Greek Mafia” και “ομάδα εκβιαστών” δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας».