Πήγε στη ΔΥΠΑ και επανέλαβε πως θα δώσει 13ο και 14ο μισθό –θεωρητικά απευθυνόταν στους εκεί εργαζόμενους και όχι στους… ανέργους– ο Στέφανος Κασσελάκης. Παράλληλα δίνει κατώτατο μισθό 900 –τουλάχιστον όπως έχει πει και ο ίδιος– και τώρα η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δίνει 4.000 ευρώ μηνιαίο εισόδημα στη μεσαία τάξη – αυτήν που διέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του.

Βάλε και το ένα, βάλε και το άλλο, «θα το κάψουμε απόψε, κυρ Στέφανε» που έλεγε και η Αλίκη Βουγιουκλάκη στη γνωστή ελληνική ταινία με τόσα που δίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Όσα τάζει ο Στέφανος Κασσελάκης που παίζει την οικονομία στα δάχτυλα διότι είναι επιχειρηματίας, εφοπλιστής ή κάτι σχετικό τέλος πάντων –αλήθεια πότε θα δούμε το πόθεν έσχες που έχει υποσχεθεί και ας μην είμαστε λογιστές– είναι απίστευτα. Αν τα βάλει κάποιος κάτω θα… ζαλιστεί.

Όπως ζαλίζονται οι σύντροφοι της Κουμουνδούρου όταν τον ακούν να μιλά, όταν τον παρακολουθούν να αναλύει την κατάσταση στην οικονομία και να μοιράζει αφειδώς χρήματα σε όποιον του πει καλημέρα ενόψει ευρωεκλογών. Σέλφι και χιλιάρικο έχει καταντήσει ο Στέφανος Κασσελάκης. Αν δε κάποιος τον επισκεφθεί στην Κουμουνδούρου και εκπροσωπεί φορέα ή παραγωγική τάξη τότε κάνει πάρτι. Έτσι και πάει κάπου και τον χειροκροτήσουν δίνει μέχρι και 10% του ΑΕΠ -και παραπάνω άμα λάχει-  όπως έκανε πρόσφατα με την Παιδεία όπου τίναξε την μπάνκα στον αέρα.

Βέβαια η ρουλέτα Κασσελάκη δεν έχει τελειωμό. Όπου και να κάτσει η μπίλια… κερδίζεις. Να είναι καλά ο άνθρωπος να δίνει. Μόνο που δεν έχει για να δίνει. Και δεν υπάρχουν για να δώσει. Όλα όσα λέει είναι η επιτομή του λαϊκισμού. Το χειρότερο είναι πως μπαίνουν σε πλειοδοτική διαδικασία και οι υπόλοιποι.

Δείτε για παράδειγμα την υποψήφια ευρωβουλευτή του κόμματος την Ιφιγένεια Μουτζή, η οποία μιλώντας στο Kontra Channel αναφέρθηκε στην πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για μείωση της φορολογίας σε όσους έχουν εισοδήματα 100.000 ευρώ υποστηρίζοντας πως έτσι αυτοί θα έχουν μηνιαία καθαρά έσοδα 4.000 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «το φορολογικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να δημιουργήσει μια μεσαία τάξη που θα υπάρχουν αυτά τα εισοδήματα». Εντάξει, η υποψήφια ευρωβουλευτής ενδεχομένως να μη θυμάται πως την τελευταία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά διέλυσε αλλά κατέστρεψε τη μεσαία τάξη. Τη φορολόγησε σε σημείο αφαίμαξης και μια 8ετία μετά ακόμη δεν έχει συνέλθει.

Αλλά ας το ξεπεράσουμε αυτό. Ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει. Δεν λέει όμως από πού θα πάρει. Εκτός και αν έχει συνεννοηθεί με τον… Κυριάκο Βελόπουλο ώστε παράλληλα με τα 4. 000 που θα πάει τις συντάξεις με έσοδα από τις εξορύξεις δοθούν χρήματα ως έσοδα για να ισοσταθμίσει τα 4.000 της μεσαίας τάξης μέσω της μείωσης φορολογίας. Τίποτα δεν αποκλείεται…