Έτοιμος να «προχωρήσουμε στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο», δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης, θεωρώντας ότι στις 9 Ιουνίου θα έχει τη σχετική νωπή εντολή από τον ελληνικό λαό. Στην προσπάθειά του αυτή φαίνεται ότι δεν υπάρχει χώρος για συνεργασία με τον Νίκο Ανδρουλάκη, αφού «δεν υπάρχει προσωπική χημεία και ούτε βούληση για συμφωνία κορυφής», αλλά ούτε και πρόθεση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για συμφωνίες σε επίπεδο αρχηγών. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το καταστατικό του Συνέδριο και θα ανοίξει τις πόρτες του. Η κομματική επετηρίδα δεν θα είναι παράγοντας, αντίθετα θα είναι η προσφορά και η αξιοκρατία», είπε στο Action 24.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι κάνει άνοιγμα σε όλο τον προοδευτικό κόσμο που μπορεί στις 9 Ιουνίου να σχηματίσει μία ισχυρή αντιπολίτευση και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι «η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη». «Αν δούμε ένα ποσοστό πάνω από 20% θα είμαι πολύ ικανοποιημένος και είμαστε κοντά να το πετύχουμε. Αλλά μην ξεχνάτε ότι πριν από τρεις μήνες μας είχατε τελειωμένους. Αφήστε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ερώτηση για την απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι δεν κοιμήθηκε το βράδυ όταν άκουσε ότι την επομένη των εκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα τον πάρει τηλέφωνο απάντησε: «Η ειρωνική αντίδραση φανερώνει ανασφάλεια. Και δεν ταιριάζει σε μία μεγάλη παράταξη. Δεν είμαι παιδί του κομματικού σωλήνα δεν είμαι εδώ για να κάνω καριέρα στην πολιτική. Όλοι ασχολούνται και χλευάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη, τον μόνο που δεν έχει πάρει ένα ευρώ από φόρους και το μόνο κόμμα που δεν έχει τραπεζικό δανεισμό. Στις 9 Ιουνίου θα έχουμε νωπή εντολή για να προχωρήσουμε στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο».

Για το πόθεν έσχες του είπε ότι θα το καταθέσει πριν τις ευρωεκλογές, ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον πρωθυπουργό, το πόθεν έσχες του οποίου έχει ελεγχθεί 25 φορές. «Εκείνοι είναι που χρωστούν 400 εκατομμύρια και δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς πληρώνουν τον κ. Γκρίνμπεργκ που ξέρω ότι είναι πολύ ακριβός. Μπορεί η ΝΔ να μας δείξει το πόθεν έσχες της, ο κ. Μητσοτάκης να μας δείξει το πόθεν του;», είπε.

Ισχυρίστηκε δε, απαντώντας στην κατηγορία ότι κάνει πολύ λάιφ στάιλ, ότι «αν θέλετε ξύλινο λόγο και να μην είναι διαθέσιμος στον κόσμο, βρείτε άλλον». «Προσωπικά δεν θα αλλάξω αυτό που είμαι», είπε για να συγκρίνει τον ευατό του με τον Ανδρέα Παπανδρέου που κι αυτός πήγαινε στα μπουζούκια. «Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν πήγαινε στα μπουζούκια; Είμαι και του σαλονιού είμαι και του λιμανιού». Ενημέρωσε δε ότι θεωρεί τον ευατό του «λαϊκό αριστερό» και ότι αυτό που πρέπει να επιλέγει ο πολίτης «είναι ο χαρακτήρας του πολιτικού» και «όχι αν έχει γνώσεις», αν και -όπως είπε- «τα οικονομικά τα γνωρίζω καλύτερα από τους κυβερνώντος».

Σχετικά με την ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος απάντησε ότι «είμαστε σε διαδικασία ανανέωσης που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου».