Σε μια άθλια και εντελώς διχαστική δήλωση προχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αντώναρος, σε πάνελ του Attica TV και στον δημοσιογράφο Γιώργο Χουδαλάκη. Αφορμή για τη συγκεκριμένη δήλωση, ήταν η τοποθέτηση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Ευθυμίου, αναφορικά με την σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ, να έρθουν τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, τη στιγμή που αμφισβητούν την Συμφωνία των Πρεσπών, κι ότι αυτό φαντάζει αντιφατικό στο προφίλ που προσπαθεί συνεχώς να φιλοτεχνήσει ο Στέφανος Κασσελάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνο του «τουρκοφάγου». Συγκεκριμένα, η κυρία Ευθυμίου είπε ότι «η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, έχει πάθει vertigo. Το λέω αυτό γιατί, από τη μια είναι ως "τουρκοφάγοι" -παρουσιάζονται- μήπως πάρουν σταυρό και από την άλλη, έρχονται και φέρνουν πρόταση νόμου, να κυρώσουμε τώρα τα τρία μνημόνια. Πότε; Τώρα, που πραγματικά βάλλεται, πλήττεται ο πυρήνας της συμφωνίας αυτής; Μα αυτό είναι το όπλο μας τώρα. Να μη φέρουμε προς κύρωση τα μνημόνια, αυτά θα τα φέρουμε όταν συμμορφωθεί η Βόρεια Μακεδονία, στην τήρηση της συμφωνίας».

Ο Ευάγγελος Αντώναρος πήρε τον λόγο και είπε «θα πω κάτι πάρα πολύ απλό: εμείς δεν είμαστε "τουρκοφάγοι", αλλά ο κύριος Μητσοτάκης, είναι τουρκολάγνος -προφανώς- με τον τρόπο τον οποίο συμπεριφέρεται απέναντι στην Τουρκία. Βάζω τελεία», για να συνεχίσει λέγοντας «διαβάσατε τις σημερινές εξελίξεις στα εξωτερικά; Δεν τις ξέρετε, ας τις αφήσουμε λοιπόν». Πρόκειται για πρωτοφανή αθλιότητα από πολιτικό πρόσωπο, να χρησιμοποιήσει τέτοιο χαρακτηρισμό για τον πρωθυπουργό, τον οποίον μάλιστα ουδέποτε ανακάλεσε. Τέτοιου είδους τρισάθλιες δηλώσεις αρμόζουν μονάχα στα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής.

Θα διαγράψει τον Αντώναρο ο Στέφανος Κασσελάκης;

Ένας τόσο άθλιος χαρακτηρισμός στο πρόσωπο του πρωθυπουργού της χώρας, ο οποίος δεν λέχθηκε εν τη ρύμη του λόγου -καθώς ουδέποτε ανακλήθηκε- αλλά τουναντίον λέχθηκε απολύτως συνειδητά, ως μόνη συνέπεια έχει την άμεση διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς, ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός χρεώνεται όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ γενικά, αλλά προσωπικά στον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη. Η ώρα να αποδείξει ο Στέφανος Κασσελάκης ότι έχει τη «στόφα του πολιτικού» είναι τώρα, διαγράφοντας άμεσα τον Ευάγγελο Αντώναρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, περίφερε τις προηγούμενες ημέρες σε όλα τα κανάλια τον χαρακτηρισμό «μάπας» του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τον ανακάλεσε το ίδιο δευτερόλεπτο. Εδώ κρίνεται η ακεραιότητα του χαρακτήρα του Στέφανου Κασσελάκη, όχι του κυρίου Αντώναρου. Διότι αυτή έχει κριθεί προ πολλού.

Η δήλωση του Ευάγγελου Αντώναρου

Άννα Ευθυμίου: «Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, έχει πάθει vertigo. Το λέω αυτό γιατί, από τη μια είναι ως "τουρκοφάγοι" -παρουσιάζονται- μήπως πάρουν σταυρό και από την άλλη, έρχονται και φέρνουν πρόταση νόμου, να κυρώσουμε τώρα τα τρια μνημόνια. Πότε; Τώρα, που πραγματικά βάλλεται, πλήττεται ο πυρήνας της συμφωνίας αυτής; Μα αυτό είναι το όπλο μας τώρα. Να μη φέρουμε προς κύρωση τα μνημόνια, αυτά θα τα φέρουμε όταν συμμορφωθεί η Βόρεια Μακεδονία, στην τήρηση της συμφωνίας. Εδώ πλήττεται ο θεμελιώδης πυρήνας -»

Ευάγγελος Αντώναρος: «Θα πω κάτι πάρα πολύ απλό: εμείς δεν είμαστε "τουρκοφάγοι", αλλά ο κύριος Μητσοτάκης, είναι τουρκολάγνος -προφανώς- με τον τρόπο τον οποίο συμπεριφέρεται απέναντι στην Τουρκία. Βάζω τελεία».

Άννα Ευθυμίου: «Και εγώ μια "τελεία" πολύ σύντομη, αυτό το αποδεικνύει μέχρι σήμερα η πολιτική μας, κύριε Αντώναρε».

Γιώργος Χουδαλάκης: «Συνεπώς, ξέρετε - διαβάσατε τις σημερινές εξελίξεις στα εξωτερικά; Δεν τις ξέρετε, ας τις αφήσουμε λοιπόν».

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο