Οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, λέγοντας πως «η Χαμάς κάνει τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά κάνει και ανθρωπιστικό έργο», τον ανάγκασαν σε άτακτη αναδίπλωση των δηλώσεων, αποδεικνύοντας την άγνοιά του με τα διεθνή θέματα και την επικίνδυνη πολυλογία του, επιβεβαιώνοντας την πολιτική του ανεπάρκεια.

Ειδικότερα, όπως υποστήριξε στις νέες του δηλώσεις «Αναφέρθηκα στις δραστηριότητες της Χαμάς. Μια ομάδα που μέσα σε αυτές τις δραστηριότητες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές επιθέσεις, είναι τρομοκρατική οργάνωση. De facto. Εάν ένα κομμάτι -για οποιονδήποτε λόγο- καλύπτει ανθρωπιστικές ανάγκες, αυτό το κομμάτι πρέπει να το αναλάβει η Δύση» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, το βράδυ της Τετάρτης (22/5).

Ακολούθως, στη διευκρίνιση του δημοσιογράφου του Action24 ότι «δίπλα από τη Χαμάς μπαίνει η λέξη τρομοκρατική οργάνωση», ο ίδιος απάντησε: «100% ναι».

Η αντίδραση του πρέσβη του Ισραήλ έφερε αναδίπλωση

Είχε προηγηθεί η προ ωρών τοποθέτηση – αντίδραση του πρέσβη του Ισραήλ Νόαμ Κατς σε όσα είπε ο κ. Κασσελάκης στη διάρκεια άλλης, χθεσινής του (21/5) συνέντευξης στο AtticaTV.

Συγκεκριμένα, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο X, το βίντεο με τους βασανισμούς ομήρων από μέλη της Χαμάς και ανέφερε: «Ο ισχυρισμός ότι "μέρος της Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες" είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι μόνο ένα μέρος του ISIS είναι τρομοκράτες. Η Χαμάς είναι μια γενοκτονική, δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση από τα κορυφαία κλιμάκια της μέχρι τη βάση της. Όλοι είναι υπεύθυνοι για τη φρικτή σφαγή στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι δηλώσεις, οι διδαχές και οι ενέργειες των ηγετών της αποκαλύπτουν την πραγματική τρομοκρατική φύση της. Αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή, τόσο για το Ισραήλ όσο και για τους Παλαιστίνιους, η Χαμάς δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μέρος της. Αυτή είναι η βαρβαρότητα που αντιπροσωπεύει η Χαμάς».