Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -και μέλος του υπό διαμόρφωση «πολιτικού φορέα των 11»- Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη, Μανώλη Αναγνωστάκη και Γιάννη Κολοκυθά. Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι βρίσκεται πλέον απέναντι με τους τέως συντρόφους του, όπως τον Νίκο Παππά, την Όλγα Γεροβασίλη και τον Παύλο Πολάκη, εκείνος δήλωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μετατόπισε το κόμμα πολύ δεξιότερα με τις θέσεις που εξέφρασε και πλέον αδυνατούσαν εκείνοι που έφυγαν κατά τη διάσπαση να υπερασπιστούν τις νέες θέσεις του κόμματος. 

Ενδιαφέρον έχει η δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι η χυδαία αυτή επίθεση που δέχτηκαν οι έντεκα που αποχώρησαν καθοδηγήθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη και την ηγετική του ομάδα. Προφανώς, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος εμφανίστηκε ως αλεξιπτωτιστής στον ΣΥΡΙΖΑ, μια ωραία πρωία από την Αμερική, δεν έχει το πολιτικό υπόβαθρο ούτως ώστε να γνωρίζει τους εσωτερικούς συσχετισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ, την αντιπαλότητα των πάλαι ποτέ «προεδρικών» με τις συνιστώσες κ.λπ., προκειμένου να καταρτίσει τέτοιο σχέδιο με σκοπό να τους εξωθήσει στη διάσπαση. Αυτό είναι προφανώς έργο της ηγετικής του ομάδας και των «προεδρικών». Είναι αξιοπερίεργο το γιατί τον «ψηλώνει» τόσο πολύ με τη συγκεκριμένη δήλωση. Το κάνει ίσως με γνώμονα να «κοντύνει» τους «προεδρικούς»; Θα φανεί στη συνέχεια από τη ρητορική που θα ακολουθήσει η ομάδα των 11.

Η δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου

Γιάννης Κολοκυθάς: «Οι σύντροφοί σας που έμειναν εκεί όμως - ο κύριος Παππάς, η κυρία Γεροβασίλη, ο κύριος Πολάκης, άσχετα αν είναι τώρα στην ηγετική ομάδα και τον κατηγορείτε. Έχουν μείνει εκεί. Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε εκεί και καταχειροκροτήθηκε. Είναι απέναντί σας πια».

Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Το τι πολιτική επιλογή κάνει ο καθένας, είναι του ίδιου και της συνείδησής του. Εγώ δεν πρόκειται να κρίνω κανένα σύντροφο, ο οποίος έχει αποφασίσει να παραμείνει στο κόμμα. Εγώ αυτό που λέω είναι, ότι σε ό,τι αφορά εμένα προσωπικά -αλλα και τους άλλους, τους χιλιάδες ανθρώπους που αποχώρησαν- δεν μπορούσαμε να υπερασπιστούμε τις θέσεις, έτσι όπως αυτές εκφράζονται πλέον, από τον κύριο Κασσελάκη. Κι ένα ακόμα ζήτημα το οποίο είναι εξόχως πολιτικό. Η χυδαιότητα με την οποία μας επιτέθηκε ο κύριος Κασσελάκης και η ηγετική ομάδα, τους τελευταίους δυο μήνες -δεν θα πάω στο πριν- καταλαβαίνετε ότι έκανε την πολιτική συμπόρευση αδύνατη. Όλα όσα έχουν ακολουθήσει - »

Παναγιώτης Στάθης: «Εννοείτε και για το διαδίκτυο ή μόνο για τα λόγια τα δικά του;»

Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Εννοώ το γεγονός ότι καθοδηγήθηκε από τον κύριο Κασσελάκη και τη νέα ηγετική ομάδα, μια χυδαία πολιτική επίθεση απέναντι σε όλους μας, η οποία μας έκανε να αποφασίσουμε ότι η πολιτική συμπόρευση είναι αδύνατη. Ο κύριος Κασσελάκης δεν μας έλεγε ότι είμαστε υπονομευτές, πεμπτοφαλαγγίτες, ότι είμαστε με την καμαρίλα, ότι είμαστε με την κομματίλα, ότι είμαστε με τα μεγάλα κείμενα τα pumaro, οπότε για ποιο λόγο τόσος θόρυβος; Του κάνουμε το χατήρι να τον αφήσουμε να ξεδιπλώσει την (πολιτική του)».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Σας κατηγορούν πάντως ότι με τη στάση σας, εσείς οι 11 και οι χιλιάδες που σας ακολουθούν, ότι έτσι εξυπηρετείτε τον Μητσοτάκη. Με τη στάση σας, την εσωστρέφεια, τη φαγωμάρα κτλπ, εξυπηρετείτε τον Μητσοτάκη».

Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Εγώ θα έλεγα ότι αυτός που εξυπηρετεί τον Μητσοτάκη, είναι αυτός που οδήγησε τα πράγματα στη ρήξη, και αυτοί δεν είμαστε εμείς. Αυτός που οδήγησε τα πράγματα στη ρήξη, με τη συμπεριφορά του, με τις θεωρίες του, με τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται και εκφέρει τον πολιτικό του λόγο, είναι ο κύριος Κασσελάκης».