Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε το ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ACTION 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο, Δημήτρη Τάκη και Ελένη Καλογεροπούλου. Κληθείς να σχολιάσει τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος, απόρροια του οποίου είναι ότι ακόμη και στην περίπτωση να συνενωθεί ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ, τους λείπουν και πάλι περίπου 10 μονάδες, έθεσε εκ νέου την πρότασή του, να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιγμα και στην λαϊκή Δεξιά, αφήνοντας τους δημοσιογράφους αποσβολωμένους.

Αυτό όμως που έχει το μεγάλο ενδιαφέρον, είναι η τοποθέτηση του Χρήστου Σπίρτζη, ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η ομάδα των 11 βουλευτών, είναι δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ! Για να τεκμηριώσει αυτή τη θέση του, υποστήριξε ότι αυτό προκύπτει από ιδεολογικούς δογματισμούς (της Αριστερής πτέρυγας) που προσπάθησαν να επιβάλλουν στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για παράδειγμα έφερε την αντίληψη ότι η αναδιανομή του πλούτου, γίνεται μέσω της φορολόγησης, αντίληψη την οποία αποκάλεσε χαριστικά εντελώς συντηρητική, καθώς είπε χαρακτηριστικά «για να μην την πω και δεξιά». Αυτό που πρέπει να αποσαφηνιστεί, είναι το πώς αλλιώς μπορεί να γίνει η αναδιανομή του πλούτου. Διότι πέραν της φορολογίας, μετά μιλάει κανένας για λενινιστικής - σταλινικής εμπνεύσεως μέτρα, όπως για παράδειγμα την «αποκουλακοποίηση» - δηλαδή την βίαια δήμευση περιουσιών, συνοδευόμενη με εκτελέσεις. Είναι άγνωστο αν αυτή η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη έγινε προκειμένου να «τρολάρει» τον Ευκλείδη Τσακαλώτο - ή τον εαυτό του. Η δήλωση ήταν καταπληκτική και την χειροκροτούμε με θέρμη.

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη

Ελένη Καλογεροπούλου: «Οι πληροφορίες λένε ότι αν υπάρχει ένα φλερτ ανάμεσα σε δυο πολιτικούς φορείς, είναι ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στους 11 βουλευτές που έφυγαν. Όχι στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -που τους έχουμε ρωτήσει κατ' επανάληψη εδώ- επικαλούνται παλαιότερες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ -»

Γιώργος Πιέρρος: «Και του κυρίου Κασσελάκη, ότι είναι κεντροδεξιό κόμμα το ΠΑΣΟΚ».

Ελένη Καλογεροπούλου: «- ξεχνώντας προφανώς κάποιες άλλες δηλώσεις, οι οποίες είχαν γίνει από τους 11 - και μάλιστα το βράδυ των εκλογών. Πώς μπορεί να προχωρήσει αυτή η πρόταση, που λέτε εσείς;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Μπορεί να προχωρήσει με πάρα πολλούς τρόπους, εγώ πρότεινα τον θεσμικό τρόπο. Αν δεν με ακούσουν οι ηγεσίες των κομμάτων, πολύ απλά -το έχω ξαναπεί-, θα υπάρξουν πρωτοβουλίες που θα υπερβούν αυτά τα κόμματα και τους υπάρχοντες σημερινούς σχηματισμούς. Τώρα, αυτό που λέτε για τα φλερτ που υπάρχουν, ή δεν υπάρχουν, μόνο αυτό δεν έχουμε δει. Αλλά εύχομαι πραγματικά να υπάρχουν και να αποδώσουν, διότι μερικά πράγματα που τα λέγαμε πολύ κομψά το προηγούμενο διάστημα, απλά θα επιβεβαιωθούν».

Γιώργος Πιέρρος: «Δηλαδή;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Θα φανεί δηλαδή, ότι αυτοί που έλεγαν ότι είναι η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό μπορούμε να το δούμε σε μια σειρά από προτάσεις, ή από ιδεολογικούς δογματισμούς που επιχείρησαν να επιβάλλουν, μέσα στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Να σας πω ένα παράδειγμα: ότι η αναδιανομή του πλούτου, γίνεται μέσα από το φορολογικό σύστημα και μόνο. Κατά τη γνώμη μου, είναι μια τελείως συντηρητική -για να μην την πω και δεξιά- αντίληψη, για το πώς γίνεται η αναδιανομή του πλούτου».

Γιώργος Πιέρρος: «Για τον κύριο Τσακαλώτο λέτε αυτό;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Και όχι μόνο. Και πολλά άλλα».