Μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε τα... «βαφτίσια» του κόμματος σαρξ εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελείται από τους 11 «γνωστούς» συριζαίους και θεωρητικά τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν από το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους 11 ανεξάρτητους-πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συνενώθηκαν σε μία ΚΟ και ένα κόμμα είναι, συγκεκριμένα, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος θα είναι πρόεδρος και επικεφαλής της ΚΟ, η Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και οι Νάσος Ηλιόπουλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος που θα αναλάβουν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΚΟ, όπως και η Πέτη Πέρκα που θα είναι γραμματέας της ΚΟ.  

Το κόμμα... GPS

«Αριστερά Μπροστά» φαίνεται πως θα ονομάζεται το κόμμα που προέκυψε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και που θα αποτελείται από στελέχη που αποχώρησαν από την Κουμουνδούρου, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι 11 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν, επίσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκροτώντας, έτσι, μία ξεχωριστή Κοινοβουλευτική Ομάδα. Το όνομα «Αριστερά Μπροστά» αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα, Σάββατο. 

Για κάποιους, το όνομα «Αριστερά Μπροστά» ίσως παραπέμπει στο κίνημα «En Marche» που δημιούργησε ο Εμανουέλ Μακρόν κόντρα στους παλαιούς κομματικούς σχηματισμούς της Γαλλίας και κατάφερε να εκλεγεί (αλλά και να επανεκλεγεί το 2022) πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. 

Για κάποιους άλλους πάλι, αυτό το «Αριστερά Μπροστά» θυμίζει οδηγίες από GPS. Να πάμε αριστερά και μετά μπροστά; Ή διαγώνια αριστερά μπροστά; 

Ο καιρός θα δείξει...