Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στη συνεδρία(ση) της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα χαμογελούσε –όχι όλη την ώρα μόνο στην αρχή της συνεδρίασης- όπως γράφτηκε, ενώ αποτέλεσε και θέμα συζήτησης όπως και αντικείμενο… αναλύσεων. Είναι αυτό που λέμε έγινε η τρίχα… τριχιά. Ή αλλιώς ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.

Το γεγονός και μόνο ότι έγινε θέμα, ειδικά από τους… νεοπροεδρικούς, ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήγε και παρακολούθησε τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δείχνει την απελπισία που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα περι στήριξης στον Στέφανο Κασσελάκη και τα περί μηνύματος στους… αποχωρήσαντες έδωσαν και πήραν. Όπως και οι σχετικές διαρροές, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να φανεί ότι ο νέος πρόεδρος έχει τη στήριξη του πρώην.

Το ερώτημα είναι ένα: τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας; Να μην πάει; Τότε θα έλεγαν ότι γύρισε την πλάτη στον Στέφανο Κασσελάκη και ναι θα είχαν δίκιο και να γράφουν και να κάνουν αναλύσεις. Δεν παύει να είναι ο πρώην πρόεδρος, και εν μέρει ο ιδρυτής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν παύει να είναι και βουλευτής. Πολύ περισσότερο δεν παύει να είναι αυτός που έκλεισε το μάτι για τη στήριξη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές.

Επίσης, είναι αυτός που προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές να μη φύγουν από το κόμμα. Και είναι και αυτός που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 3% στις καρέκλες της εξουσίας, όπως είναι και αυτός που τον έφερε στο 17,8% ανοίγοντας τον δρόμο του κατήφορου στον οποίο σήμερα βρίσκεται.

Κατ΄ επέκταση τα όσα λέγονται και γράφονται για τη στάση του αποτελούν επί της ουσίας μια προσπάθεια να μεγαλοποιηθεί μια κίνηση οπυ εκ του ρόλου και του παρελθόντος του Αλέξη Τσίπρα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Επίσης, δεν πρέπει να παραγνωρίζει κανείς το γεγονός πως ο πρώην πρόεδρος του κόμματος δεν είναι αμέτοχος στα όσα έχουν γίνει και γίνονται. Ως εκ τούτου αν συνεχιστεί ο δημοσκοπικός κατήφορος και ο ΣΥΡΙΖΑ φτάσει στις εκλογές γράφοντας ποσοστό κάτω του 10% πλήττεται και ο ίδιος.

Άσε που δύσκολα ανακάμπτεις από μια τέτοια πτώση και ακόμη πιο δύσκολα επιστρέφεις ως… σωτηρας.

Υγ.: Πάντως δεν πρέπει να έφυγε όσο χαρούμενος πήγε στη συνεδρίαση. Ειδικά μετά από αυτά που είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για την αποξένωση του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Ούτε και για την απώλεια του 68% της κοινοβουλευτικής δύναμης του κόμματος μέσα σε 9 χρόνια...