Είθισται οι πολιτικοί αρχηγοί να συναγωνίζονται με τους λογογράφους τους ποιος θα πει την καλύτερη (διάβαζε «πιασάρικη») ατάκα. Φερ'ειπείν καταλαβαίνεις έναν πολιτικό αρχηγό ότι λέει δικές του ατάκες, όταν δεν κοιτάζει το κείμενο και ομιλεί από στήθους.

Να, πάρτε για παράδειγμα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που το τελευταίο διάστημα, όπως γράφει ο «ΒΗΜΑτοδότης», είπε δύο ατάκες, εκτός κειμένου, δικές του ατάκες, που ομολογουμένως έγραψαν: Η πρώτη στη Βουλή για το… black friday που είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ και η δεύτερη στο Λονδίνο όταν αναφέρθηκε στην Μόνα Λίζα για να τονίσει ότι δεν μπορείς να χωρίζεις τα έργα ή τις αρχαιότητες, κάνοντας λόγο για τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Black Friday και Μόνα Λίζα

Με δυο λόγια κέρδισε δύο μηδέν τον λογογράφο του οποίος στο παρελθόν και αυτός συμπεριέλαβε στις ομιλίες του σημαντικές ατάκες, ακόμα και ατάκες φιλοσόφων, ποιητών και ξένων ηγετών που έγραψαν και αυτές ιστορία. Αλλά το ζήτημα δεν είναι να συναγωνίζεσαι σε ατάκες τον λογογράφο σου, αλλά τι είδους πολιτική σκόνη σηκώνεις με τα λόγια σου. Με το επιτυχημένο black friday εκνεύρισε τον ΣΥΡΙΖΑ (και τον Κασσελάκη), ενώ με την Μόνα Λίζα, κατάφερε το μείζον ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα να ξαναγίνει παγκόσμιο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης διαθέτει και αυτός λογογράφο, πλην όμως θα πρέπει να διαβάζει με προσοχή το κείμενο, και να μην ξεφεύγει από αυτό. Και όχι να διαβάζει το… απυρόβλητο ως… απυροβόλητο! Το διόρθωσε ωστόσο αμέσως, αλλά…