«Δεν έχω πειράξει κανέναν», «δεν χρωστάω», «με ψήφισαν για την ανθρωπιά μου», «με ψήφισαν για να σώσω την Ελλάδα». Είναι μερικές από τις ατάκες που επαναλαμβάνει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δείχνει να λανσάρει τον εαυτό του ως το «καλό παιδί».

Και λέμε το «καλό παιδί» γιατί το «καλύτερο» το έχει καπαρώσει άλλος μέσα από το… πεντάγραμμο. Ίσως βέβαια για τον λόγο αυτόν άσπονδοι φίλοι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να τον αποκαλούν και… Πλούταρχο, όπως αναφέρει η στήλη dark room από το newmoney.gr.

Η ουσία είναι πως ο άνθρωπος που δηλώνει ότι ψηφίστηκε για την «ανθρωπιά» του προκειμένου να σώσει την Ελλάδα –ξεχνώντας ότι ψηφίστηκε από 75.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, πολλά εκ των οποίων γράφτηκαν πριν από τις εσωκομματικές εκλογές– έχει πάρει ένα… μοτίβο που στο τέλος θα μετατραπεί στον μικρό… Καΐλα της πολιτικής σκηνής.

Δείτε για παράδειγμα τι είπε στην τελευταία του συνέντευξη:

«Είμαι στην πατρίδα μου, στην Ελλάδα, επειδή την αγαπάω. Δεν έχω πειράξει κανέναν σε αυτήν τη χώρα, δεν έχω πάρει ένα ευρώ από κρατική ανάθεση. Είμαι εδώ για να προσφέρω. Είμαι εδώ για να εκπροσωπήσω τα λαϊκά στρώματα, τα οποία με εξέλεξαν στη θέση του προέδρου στα εσωκομματικά και στην περιφέρεια και σε όλη την κοινωνία. Αλλά πιο πολύ εκείνους που δεν έχουν φωνή. Αυτό θα κάνω. Και πιστέψτε με δεν θα έχω τύψεις ό,τι και να συμβεί. Αλλά είμαι σίγουρος ότι η ελληνική κοινωνία θα δει την αυθεντικότητα σε αυτό το οποίο κάνουμε».

Θα μπορούσε να πει φυσικά και ότι «Τα ’χω με τον εαυτό μου / Που στο ψέμα πίστεψα / Που ενώ ήσουν τα πάντα / Την ψυχή μου λήστεψα / Έχω κάνει τόσα λάθη / Μα πολύ σ’ αγάπησα / Κι αν μακριά σου έχω φύγει / Την καρδιά μου άφησα / Κάθε βράδυ κουβεντιάζω / Και με παίρνει το πρωί / Να το ξέρεις, σου φωνάζω / Πως σ’ αγάπησε πολύ / Το καλύτερο παιδί».

Αλλά είπαμε. Αυτό το έχει πει άλλος…