Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 15 χρόνια χρησιμοποιεί ή επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου για να ανάψει μια… φωτιά ανάλογη με αυτή που έκαψε την πρωτεύουσα το 2008. Χρησιμοποιεί ή επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τους νέους για να δημιουργήσει κύμα ανάλογο με αυτό που τον έφερε στην εξουσία. Το ίδιο κάνει, δυστυχώς και ο Στέφανος Κασσελάκης. Η ανάρτησή του για την επέτειο της δολοφονίας χαρακτηριστική.
Ο Στέφανος Κασσελάκης μπήκε στο πετσί του ρόλου που κληρονόμησε από τον Αλέξη Τσίπρα. Λαϊκισμός και τοξικότητα γίνονται οι προμετωπίδες του… νέου που δηλώνει πως θέλει να φέρει. Επαναλαμβάνει όμως αυτά που έλεγε ο προκάτοχός του και οι συν αυτώ. Εκθέτει τη χώρα όπως έπραξε στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και ουσιαστικά υποτιμά αν και θα έλεγε κανείς πως υβρίζει, τους πολίτες αυτής της χώρας. Την κοινωνία που δηλώνει ότι εκπροσωπεί.
Στην ανάρτησή του για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο πέραν της ταύτισης που επιχειρεί με την περίπτωση του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου και κάτι αναφορές σε… κανίβαλους ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει μια αναφορά που προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το σε ποια χώρα βρίσκεται και ποια κοινωνία νομίζει ότι υπάρχει σε αυτή. Βασικά επιτίθεται στην πλειοψηφία των πολιτών αφού επί λέξη σημειώνει τα εξής:
«Ίσως το πένθος μας να το είχε κάπως απαλύνει ο χρόνος, αν η κοινωνία και η χώρα είχαν πάρει άλλη τροχιά, αντί για αυτή της συντηρητικοποίησης, της μισαλλοδοξίας, της ανοχής στον εκφασισμό».
Δηλαδή για τον Στέφανο Κασσελάκη, τον επικεφαλής του κόμματος που βρίσκεται (ακόμη) στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δηλώνει έτοιμος να νικήσει στης ευρωεκλογές και στις επόμενες εθνικές στην Ελλάδα, η κοινωνία συντηρητικοποιείται. Και όχι μόνο αυτό. Υποστηρίζει πως έχει πάρει τροχιά «μισαλλοδοξίας», δηλαδή ότι υπάρχει μίσος απέναντι στην άλλη άποψη.
Βέβαια αυτό μπορεί να το πεί για τα τρόλς της υπόγας της Κουμουνδούρου που τον στηρίζουν. Αλλά δεν είναι η κοινωνία, δεν είναι η πλειοψηφία, είναι απλά οπαδοί που τους εξέθρεψαν οι ίδιοι με αυτή την λογική.
Επίσης, η κοινωνία κατά Κασσελάκη ανέχεται τον «εκφασισμό». Μάλιστα. Ίσως ζει αλλού, ίσως πιστεύει ότι με αυτά θα καταφέρει να κρατήσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που φυλλορροεί δεξιά και αριστερά. Αν αυτά κατάλαβε τους μήνες που βρίσκεται στη χώρα μάλλον θα πρέπει κοιτάξει με άλλη ματιά τους πολίτες της.
Από την άλλη Στέφανε Κασσελάκη ισχύει και το «έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις» μόνο που αυτές τις… αυταπάτες οι πολίτες τις δοκίμασαν και αν δεί κανείς την έκβαση των εκλογικών μαχών των τελευταίων ετών μάλλον δεν τους άρεσαν.
Σε κάθε περίπτωση όποιος απευθύνεται και αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο την κοινωνία λαμβάνει την ανάλογη απάντηση. Εκτός να θεωρεί ότι θα κληθεί να τη σώσει και να την βάλει στο σωστό δρόμο…