Οι συμμετέχοντες στο 34th Annual Greek Economic Summit πρέπει να έμειναν με το στόμα ανοιχτό ακούγοντας τον Στέφανο Κασσελάκη να εμφανίζει την Ελλάδα ως χώρα που έχει σχεδόν καταρρεύσει. Πολύ δε περισσότερο όταν την προηγούμενη ημέρα άκουσαν τον αμερικανό πρέσβη στη χώρα μας, τον Γιώργο Τσούνη να δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην ΕΕ.

Τα μέλη του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητήριου και οι λοιποί προσκεκλημένοι είδαν τον επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

  • Να καταστροφολογεί και να δηλώνει πως κανείς δεν επενδύει στην χώρα
  • Να παρουσιάσει τη… φιλοσοφία του θυμίζοντας αυτούς που μετέχουν σε καλλιστεία και εύχονται επί γης… ειρήνη
  • Να εμφανίζει την οικονομία έτοιμη να καταρρεύσει

Την προηγούμενη ημέρα στο κοινό αυτό απευθύνθηκε ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα. Και τι είπε;

  • Ότι η Ελλάδα είναι η ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομία στην ΕΕ
  • Ότι, με βάση τις εκτιμήσεις του, μέσα στα επόμενα ένα-δύο χρόνια θα αναπτυχθεί τρεις φορές ταχύτερα απ' ό,τι ο μέσος όρος στην ΕΕ
  • Ότι υπάρχει μια ορμή. Οι ξένες επενδύσεις έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ και οι αμερικανικές επιχειρήσεις συμμετέχουν σε αυτό.

Ενδεχομένως ο Στέφανος Κασσελάκης να μην άκουσε τι είπε ο Γιώργος Τσούνης. Ενδεχομένως να ενημερώθηκε αλλά να πήγε να δώσει τη δική του παράσταση. Και να εκφωνήσει μια ομιλία… Pummaro σαν αυτές που κατήγγειλε πως κάνουν οι (πρώην) σύντροφοί του της αριστεράς, της Νέας Αριστεράς πλέον.

Το θέμα είναι πως αν μη τι άλλο βρέθηκε να επιχειρεί να μειώσει την Ελλάδα για να πλήξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως έκανε ο προκάτοχός του Αλέξης Τσίπρας. Εκτέθηκε όμως από τα όσα είπε μια μέρα πριν ο αμερικανός πρέσβης, ο οποίος εξήρε και τον γεωπολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό ρόλο της χώρας.