Εκεί που όλοι πίστευαν ότι η χώρα γλίτωσε από τα Tsipronomics, την καταστροφολογία και την διαρκή προσπάθεια να εκτεθεί διεθνώς η χώρα, ήρθε ο Στέφανος Κασσελάκης με τα Kasselakonomics προκειμένου να πείσει πως η Ελλάδα καταρρέει μέσα από τη διακυβέρνηση της από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτή που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε... σώσει.

Τι και αν διεθνείς οίκοι αναβαθμίζουν τη χώρα, τι και αν χώρες της Ευρώπης αλλά και εκτός αυτής φέρνουν ως παράδειγμα την Ελλάδα και την ανάταξή της;  Οπως για παράδειγμα ο Αμερικανός πρέσβης που μίλησε νωρίτερα στην ίδια εκδήλωση που διοργανώνει το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στο 34th Annual Greek Economic Summit και εξήρε την οικονομική πολιτική των ΗΠΑ προχωρώντας σε σύγκριση με αυτή της χώρας μας την οποία χαρακτήρισε καταστροφική.

Μιλώντας διαρκώς για την οικονομία των ΗΠΑ σε αντιδιαστολή με την πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα, επανέφερε στο προσκήνιο την πολιτική της «μαύρης αγκινάρας» που ο Αλέξης Τσίπρας ακολούθησε μέχρι τις δραματικές ήττες των εθνικών εκλογών, δείχνοντας πως ο λαικισμός και η τοξική ρητορική θα αποτελέσουν την κεντρική του γραμμή.

Με τα Kasselakonomics επιδίωξε να ακυρώσει ακόμη και την επενδυτική βαθμίδα που κέρδισε η Ελλάδα μέσα από τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει μοναδικές στο είδος και στο μέγεθος διεθνείς κρίσεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του αναμάσησε όλα όσα υποστήριζε ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι το καλοκαίρι. Στόχος του να κατηγορήσει την κυβέρνησης και να εκθέσει την Ελλάδα. Να δώσει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μεγιστοποιώντας προβλήματα, αναπαράγοντας fake news εμφανίσθηκε ως το πρόσωπο που θα τα λύσει.

Τραγελαφική δύναται να χαρακτηριστεί η προσπάθειά του να πείσει πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα –και του Πάνου Καμμένου την ύπαρξη του οποίου σε αυτή δείχνει να αγνοεί- έσωσε την Ελλάδα την περίοδο 2015 – 2019.

Βλέποντας ως… προεκλογικό βήμα το στο 34th Annual Greek Economic Summit παρουσίασε μια άκρως αρνητική εικόνα όχι μόνο για την οικονομία αλλά συνολικά για τη χώρα. Και προχώρησε σε μια έκθεση ιδεών αναφορικά με το πως ο ίδιος θα δομήσει το σχέδιό του και την πρόταση που θα καταθέσει.

Υγ.