Μετά τις «μαύρες» αγκινάρες και τις «άραχλες» αναφορές σε μια εκτός πραγματικότητας Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ βουτά στον… βάλτο του λαϊκισμού μετατρέποντας σε κεντρικό προεκλογικό σποτ το σύνθημα του Τραμπ «να αποξηράνουμε τον βάλτο».

Στον ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπονται σε φανατικούς θιασώτες του Τραμπ. Από τον άκρατο λαϊκισμό μέχρι τη «μαυρίλα» στην οποία επιχειρούν να ρίξουν την Ελλάδα αντιγράφουν πρακτικές, λογικές και συνθήματα του Τραμπισμού, ενώ τα τρολς του διαδικτύου έχουν εδώ και καιρό καταστεί εκπρόσωποι του Qanon.

Το τελευταίο προεκλογικό σποτ έρχεται απλά να αναδείξει την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως όμως ότι δεν διστάζει να αντιγράψει ακόμη και να ενσωματώσει τον Τραμπισμό στην χειρότερη μορφή του, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να προκαλέσει ή και να δημιουργήσει εικόνες καταστροφής μέσα από διαρκή επένδυση στην καταστροφολογία.

Το σποτ με το βάλτο είναι ενδεικτικό της λογικής του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σημειωτέον και στο πρόσφατο παρελθόν αντέγραψε, (και μάλιστα σε άρθρο του) το σύνθημα του Τραμπ, όταν έγραψε άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών με αφορμή την υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό.

«Drain the swamp» έλεγε ο Ντόναλντ Τραμπ, «να αποξηράνουμε τον βάλτο» έγραφε ο Αλέξης Τσίπρας, που πλέον φέρνει το σύνθημα αυτό επίσημα στην πολιτική σκηνή του τόπου μια εβδομάδα πριν τις εκλογές μέσα από την προεκλογική του καμπάνια.

Μια καμπάνια που κινείται από την μαυρίλα στην καταστροφή με συνθηματολογία βγαλμένη από την περίοδο πριν τις εκλογές του 2015 όταν εργαλειοποιούσε με τον πιο ακραίο τρόπο την οικονομική κρίση και την οργή που προκάλεσε αυτή σε μεγάλο αριθμό πολιτών.

«Μαύρες» αγκινάρες, εικόνες καταστροφής και απελπισίας συνθέτουν το παζλ μια τακτικής που απέχει όχι απλά από την πραγματικότητα αλλά και από τη λογική των πολιτών που αναζητούν προτάσεις για την επόμενη ημέρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας κινούνται με γνώμονα ένα περιβάλλον που διαμορφώνουν τα στελέχη και τα τρολς στο διαδίκτυο (κυρίως) αναζητώντας απεγνωσμένα διέξοδο στα δικά τους αδιέξοδα, με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επικεντρώνεται στην προσωπική του πολιτική επιβίωση και τη διαχείριση της 4ης (την προσεχή Κυριακή) και της 5ης στις δεύτερες κάλπες, που όπως όλα δείχνουν, θα ακολουθήσουν.