Σε κατάσταση «σοκ και δέος» τελούν τα στελέχη της Κουμουνδούρου από τις τραγικές συγκεντρώσεις στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα. Η τελευταία στην Ηγουμενίτσα των 25.000 κατοίκων προκάλεσε πανικό, αφού 5 ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου μετά βίας μαζεύτηκαν σε έναν πεζόδρομο ελάχιστα άτομα για να ακούσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εικόνα δραματική. Ακόμη πιο δραματική η προσπάθεια να στήσουν ένα ντεκόρ πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα με 6 νεολαίους που έδειχναν με σαφήνεια το πώς αντιμετώπιζαν την προσπάθειά του να διατηρήσει στο προσκήνιο το θέμα των… παρακολουθήσεων, όπως άλλωστε πράττει σε όλες τις ομιλίες του.

Τις τελευταίες ημέρες οι συγκεντρώσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνουν όλο και πιο δραματική μορφή. Ελάχιστα άτομα, χωρίς παλμό, με τον ίδιο να δείχνει ότι κάνει μια αγγαρεία στον δρόμο προς την ήττα που προδιαγράφεται, παρά την προσπάθεια να πειστεί η κοινή γνώμη ότι οι δημοσκοπήσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η κατάσταση μάλιστα μπορεί να είναι πιο τραγική δεδομένου ότι ο Αλέξης Τσίρας εμφανίζεται πλέον να... εκλιπαρεί να του δώσουν οι πολίτες ψήφο… τιμωρίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ζητεί δηλαδή να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και όχι άλλα κόμματα όσοι θέλουν να «τιμωρήσουν» το κυβερνών κόμμα και όχι να ψηφίσουν το κόμμα ως καλύτερο και τον ίδιο ως καταλληλότερο.

Πάντως, ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την απογοήτευση να χτυπά κόκκινο και στην Κουμουνδούρου να εκφράζουν φόβους για ένα ακόμη δυσμενέστερο, από αυτό που προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, αποτέλεσμα την επόμενη Κυριακή.

Υγ. 1: Αξίζει να σημειωθεί πως από την πρώτη στιγμή οι συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα ανέδειξαν την αδιαφορία των πολιτών, ακόμη και των ίδιων των ψηφοφόρων του. Όμως αντί να αυξάνεται η συσπείρωση στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, καταγράφονται διαλυτικά σημάδια που στην κυριολεξία προκαλούν πανικό στην ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου.

Υγ. 2: Οι ψεκασμένες θεωρίες ότι οι ψηφοφόροι φοβούνται διότι… παρακολουθούνται, που ξεκίνησαν από το αφήγημα Τσίπρα για τις δημοσκοπήσεις και έφτασαν στις δηλώσεις υποψηφίων βουλευτών ότι συναντούν πολίτες που τους ψιθυρίζουν στο αυτί ότι θα ψηφίσουν αλλά δεν το λένε δυνατά, είναι βέβαιο ότι θα συμπεριληφθούν στις επιθεωρήσεις του καλοκαιριού.