Η στρατηγική του «one man show» που εφαρμόζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ουσιαστικά έχει εξαφανίσει τους συνεργάτες του, επιχειρώντας επικίνδυνα να μετατρέψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα προσωποπαγές κόμμα. Θέτοντας έτσι το τρίπτυχό του εν όψει ευρωεκλογών, που επιμερίζεται ως αριστερή υπεροψία, επίδειξη πλούτου και αλόγιστη έκφραση τοξικότητας.

Από την πρώτη στιγμή που συστήθηκε ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε την αλαζονεία του, ισχυριζόμενος πως είναι σε όλους τους τομείς «καλύτερος» από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η πορεία του είναι γνωστή, προσπαθώντας κάθε στιγμή να προκαλεί, να μονοπωλεί τα social media και τις εκπομπές life style, προσπαθώντας να βασιστεί σε ένα απολιτίκ κοινό που σχολείται με την εικόνα και τον κοινωνικό σχολιασμό.

Από εκεί και πέρα, υιοθετεί τις ακραίες εκφράσεις του Πολάκη, υποβιβάζοντας το πολιτικό επίπεδο με προσβλητικές εκφράσεις τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τους υποστηρικτές της. 

Η αριστερή υπεροψία

Ο αυτοαποκαλούμενος «καλύτερος» σε όλα θέλει να φαίνεται πάντα και παντού. Να χρησιμοποιεί τους συνεργάτες του ως κομπάρσους, χωρίς να τους δίνει «βήμα», επιδιδόμενος σε έναν πρωτοφανή συγκεντρωτισμό για ελληνικό κόμμα. Δεν διστάζει να κόβει στη μονταζιέρα πολιτειακούς παράγοντες, όπως την τότε υφυπουργό Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, επειδή όπως είπε... ήρθε απρόσκλητη. 

Επίδειξη πλουτισμού

Ο κ. Κασσελάκης προβάλλει τα πλούτη του με κάθε ευκαιρία. Από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. στο εξοχικό του στις Σπέτσες, έως την πολυήμερη μίσθωση του ταχύπλοου για την περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου και το προεκλογικό τροχόσπιτο που θυμίζει τακτική Τραμπ. Την ίδια στιγμή αρνείται να καταθέσει το «Πόθεν Έσχες».

Έκφραση τοξικότητας

Ο κ. Κασσελάκης ουκ ολίγες φορές έχει ξεπεράσει σε τοξικότητα και λασπολογία ακόμα και τον Παύλο Πολάκη με χυδαίες επιθέσεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων και μάλιστα επί προσωπικού, καταπατώντας κάθε ηθικό όριο της πολιτικής. 

Πού αποσκοπούν όλα αυτά; Στη σημερινή του ανάρτηση, που συνέκρινε με «Λουδοβίκους» τους πολιτικούς του αντιπάλους και προτρέποντάς τους να ξεκαβαλήσουν το καλάμι... Για να μπορέσουν οι πολίτες να κρίνουν σε ποιους αναφέρεται, με μία απλή σύγκριση...