Το ΠΑΣΟΚ είναι σαν τον… ουρανό. Δεν έχει όρια. Ή, καλύτερα, δεν έχει ταβάνι, όπως είπε και ο Νίκος Ανδρουλάκης που θέλει τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές για να γίνει το… εμπόδιο στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά τον Στέφανο Κασσελάκη και αυτός είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός.

Με τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν μια… στασιμότητα, ο Νίκος Ανδρουλάκης αγωνιά και αυτός με τη σειρά του για την επόμενη ημέρα των εκλογών. Έτσι αποφεύγει να βάλει έναν πήχυ στα ποσοστά που θα μπορούσαν ο ίδιος και το κόμμα του να θεωρήσουν ικανοποιητικά.

Στο πλαίσιο αυτό, σε ερώτηση που του έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Mega, εμφανίστηκε να δηλώνει ότι θα είναι ευχαριστημένος στις ευρωεκλογές «με το μεγαλύτερο δυνατό» αποτέλεσμα. Ποιο είναι αυτό; Ουδείς γνωρίζει. Έχοντας πάρει στις ευρωεκλογές του 2019 ποσοστό 7,72% θα μπορούσε να υποστηρίξει πως ένα διψήφιο ποσοστό ακόμη και κάτω του 15% είναι το… μεγαλύτερο δυνατό καθώς και… ικανοποιητικό.

Αν, πάλι, πάρει ως βάση τις εθνικές εκλογές και το ποσοστό 11,84% που έλαβε, ένα ποσοστό έστω και λίγο πάνω από 15% πάλι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το… μεγαλύτερο δυνατό και επίσης ικανοποιητικό.

Είναι όμως έτσι; Μπορεί να δικαιολογηθεί στα στελέχη και στους ψηφοφόρους μια ενδεχόμενη αδυναμία να παρουσιάσει μια δυναμική την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται;

Πάντως, ο πρόεδρος Ανδρουλάκης αποσαφήνισε ότι «δεν έχει ταβάνι η προσπάθειά μας», κάτι δηλαδή σαν τον ουρανό που δεν έχει… όρια. Σε κάθε περίπτωση όμως όταν υποστηρίζει ότι «όσο πιο ισχυρό είναι το ΠΑΣΟΚ τόσο υπάρχει μεγαλύτερο εμπόδιο στην κυβέρνηση και στον κ. Μητσοτάκη» οφείλει να δώσει διευκρινίσεις.

Διότι αν η φράση αυτή έχει να κάνει με τις απαραίτητες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις, γιατί να ψηφίσει κάποιος το ΠΑΣΟΚ; Για να είναι ένα ακόμη εμπόδιο; Διότι η αξιωματική αντιπολίτευση άλλον ρόλο έχει…