Τα κόμματα ετοιμάζουν με γοργούς ρυθμούς τα ψηφοδέλτια τους για τις ευρωεκλογές και φυσικά εξαίρεση δεν αποτελεί το ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να έχει βάλει στο στόχαστρο τρεις ανθρώπους της τηλεόρασης, στην προσπάθεια του να οικοδομήσει ένα ψηφοδέλτιο με αναγνωρίσιμα πρόσωπα.

Η πιο σίγουρη περίπτωση είναι αυτή του δημοσιογράφου Βασίλη Σκουντή. Ο γνωστός παρουσιαστής και δημοσιογράφος αθλητικών εκπομπών φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει την κάθοδο του στις ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ ενώ άρχισε τις πρώτες ζυμώσεις με τα κομματικά στελέχη ανά την Ελλάδα. Άλλωστε ο Βασίλης Σκουντής ήταν υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου με το κόμμα στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, δίχως να καταφέρει να εκλεγεί. 

Οι φήμες για την Αναστασοπούλου

Εσχάτως κυκλοφορούν φήμες ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε πρόταση για συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος στη γνωστή παρουσιάστρια, Μαρία Αναστασοπούλου. Τα δύο πρόσωπα άλλωστε συνδέονται με προσωπική φιλία ετών ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόσφατα παραβρέθηκε σε εκδήλωση για τα γενέθλια της δημοσιογράφου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μαρία Αναστασοπούλου δεν έδωσε οριστική απάντηση, όμως δύσκολα θα αποφασίσει να αφήσει την τηλεόραση. Το θέμα ωστόσο δεν έκλεισε για καμιά από τις δύο πλευρές. 

Τέλος ένα πολύ αναγνωρίσιμο πρόσωπο από την βόρεια Ελλάδα που οδεύει για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είναι ο Σάκης Αρναούτογλου. Ο γνωστός μετεωρολόγος και παρουσιαστής του δελτίου καιρού είναι ήδη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη του δημάρχου Γιάννη Αγγελούδη ενώ στις ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ και έλαβε 65.150 σταυρούς, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί. Η υποψηφιότητα του Σάκη Αρναούτογλου είναι ένα πολύ ισχυρό ενδεχόμενο διότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πολύ θετική άποψη για τον γνωστό μετεωρολόγο και θεωρεί ότι θα μπορέσει εύκολα να εκλεγεί, μετά την αποχώρηση του ίδιου και της Εύας Καϊλή.