Τα «πήρε» λέει ο… ηγέτης με τις φήμες ότι παίρνει θέση –υπογείως– υπέρ κάποιου υποψηφίου στις εκλογές του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να χαρακτηρίζει ως «ανόητους» όσους υποστηρίζουν τα παραπάνω, καθώς έχει κρατήσει υποδειγματική ουδετερότητα – λένε οι συνεργάτες του– σε όλη τη διαδικασία, ενώ είναι αποφασισμένος αυτή τη στάση να κρατήσει έως το τέλος της διαδικασίας εκλογής του (της) διαδόχου του στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ είμαι εγγυητής της ενότητας και θα στηρίξω όποιον/όποια εκλεγεί», διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ο Τσίπρας. Μάλιστα, στην αρχή είχε αποφασίσει να πάει στο διαρκές συνέδριο το Σάββατο και να μιλήσει. Μετά έφταναν μηνύματα ότι κάποιοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν στη διαδικασία και αποφάσισε να πάει μεν, αλλά να μη μιλήσει. Μόλις πληροφορήθηκε τα «νέα κουτσομπολιά» αποφάσισε να μην πάει καθόλου.

Πάντως, λίγες ημέρες πριν μπει στην τελική ευθεία η όλη διαδικασία, ο μηχανισμός της Κουμουνδούρου εμφανίζει διαλυτικές τάσεις. Ακόμα και για αυτό το διαρκές συνέδριο, ενώ στην αρχή είχε αποφασιστεί να γίνει στο γήπεδο του Σπόρτιγκ και ανακοινώθηκε, στην πορεία άλλαξε η διοργάνωση και θα γίνει στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Πολλοί πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν καθημερινά μια κατάσταση που προσομοιάζει στο «μπάχαλο».