Οι θέσεις που πήραν τα κόμματα της αντιπολίτευσης –με εξαίρεση τον Παύλο Γερουλάνο– για τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα απαντούν στο... φιλοσοφικό ερώτημα: Γιατί η ελληνική Αριστερά φοράει παρωπίδες; Γιατί, κατά τον Παναγιώτη Κονδύλη, «οι παρωπίδες προσφέρουν ασφαλή προορισμό».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο «ασφαλής προορισμός» ορίζεται από τα δικά του συμφέροντα, ενώ για τη συντριπτική πλειονότητα των αριστερών με τα «κολλήματα» που έχουν σε κάθε τι που «αποκολλάται» από το κράτος. Μάταια ο Κωστής Χατζηδάκης προσπάθησε να τους εξηγήσει, με τη μετριοπάθεια που τον διακρίνει ότι, εάν ήταν αρνητικός στη συγχώνευση, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να χάσουν τις καταθέσεις τους οι αποταμιευτές, ύψους 1,6 δισ. ευρώ!

Προφανώς τις ζημιές για το Δημόσιο και τους καταθέτες δεν θα τις πλήρωνε ο Στέφανος Κασσελάκης απ’ την τσέπη του. Μετά βεβαιότητας, όμως, οι ίδιοι που απειλούν τον υπουργό με «λογοδοσία» θα τον κατηγορούσαν για απιστία!

Παλιά τους τέχνη κόσκινο, όπως «κόσκινο» είχαν γίνει τα κάτω του κόστους δάνεια που χορηγούσε η Attica Bank όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φρόντιζε για την ασφάλεια των καταθέσεων. Τότε που η Attica Bank λειτουργούσε δίκην ευαγούς ιδρύματος με «χορηγίες» των καταθετών. Θυμίζουμε με την ευκαιρία ότι οι συγχωνεύσεις δεν κλείνουν τράπεζες.