Αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει, εκτός απροόπτου, το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1 ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Όπως είπε, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και ακολούθως θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το ζήτημα, πριν εισαχθεί στην Βουλή για επεξεργασία και ψήφιση, κάτι που εκτίμησε ότι θα γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας είπε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στον αρχικό σχεδιασμό του Μαξίμου για την νομοθετική ρύθμιση για την ισότητα στον γάμο, αλλά υπήρξε μικρή αναβολή στο Υπουργικό Συμβούλιο λόγω της ασθένειας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επέστρεψε από το Νταβός με γρίπη.

Σε ό,τι αφορά της αντιδράσεις της εκκλησίας στο ζήτημα, ο Δημήτρης Τσιόδρας επανέλαβε ότι είναι αντιληπτές, σημείωσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση είναι εκείνη που νομοθετεί «για το καλό όλων», όπως είπε.

Σχετικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές, ο Δημήτρης Τσιόδρας υπογράμμισε ότι υπήρχε η τεχνική δυνατότητα να συμβεί αυτό και έτσι ελήφθη η απόφαση να κατατεθεί η τροπολογία, αντί να έρθει σε δύο μήνες νέα νομοθετική διάταξη με παρεμφερές περιεχόμενο με αυτό που συζητείται ήδη στην Ολομέλεια της Βουλής.