«Η συζήτηση άνοιξε με άναρχο τρόπο», σχολίασε στον ΑΝΤ1 ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, σχετικά με τον δημόσιο διάλογο για το νομοθετικό πλαίσιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Διευκρίνισε πως θα πρέπει πρώτα να ακούσουμε τις λεπτομέρειες, τις περισσότερες από τις οποίες αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που θα δώσει σήμερα στην ΕΡΤ.

«Πρόκειται για ένα νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τα δικαιώματα κάποιων συνανθρώπων μας και ο πρωθυπουργός θα θέσει τις βάσεις για το πώς βλέπει το όλο θέμα η κυβέρνηση», εξήγησε ο Δημήτρης Τσιόδρας, συμπληρώνοντας πως «ο πρωθυπουργός πήρε αυτή την πρωτοβουλία ακριβώς γιατί πιστεύει πως αυτά τα δικαιώματα δεν μπορούν να μπουν σε παζάρι».

Διευκρίνισε ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που θα κατατεθεί θα είναι ενιαίο, όπως και η ψήφος σε αυτό,  και κάλεσε την αντιπολίτευση να μην το προσεγγίσει με μικροκομματική σκοπιμότητα. Δεν απάντησε στα ερωτήματα αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας κι αν θα υπάρξουν συνέπειες για όσους κυβερνητικούς βουλευτές δεν το ψηφίσουν, ενώ απάντησε ότι δεν γνωρίζει πότε αυτό το νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή.

Επίσης, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις που αναμένονται σήμερα και θα αφορούν νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, τόνισε ότι «ο αγώνας κατά της ακρίβειας είναι διαρκής», επισημαίνοντας παράλληλα ότι χώρες με πιο ισχυρή οικονομία όπως η Γαλλία και η Γερμανία έχουν υψηλότερο πληθωρισμό από την Ελλάδα.