«Οι πολίτες ξέρουν ότι η ασφάλεια είναι στις προτεραιότητες και ο πρωθυπουργός έχει δείξει ότι όταν χρειάζεται κάποια διορθωτική κίνηση γίνεται με αποφασιστικότητα και χωρίς να έχει προαναγγελθεί» δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Δημήτρης Τσιόδρας, σχολιάζοντας τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας είπε στην ΕΡΤ ότι η τοποθέτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι κάτι που μπορεί να λειτουργήσει θετικά για να αντιμετωπιστεί το θέμα της ασφάλειας που βρίσκεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και των κομμάτων και πρόσθεσε ότι ο νέος υπουργός είναι ο πλέον έμπειρος στον χειρισμό τέτοιων ζητημάτων. 

Σχετικά με τις αντιδράσεις των κομμάτων που αναφέρθηκαν σε «άγαρμπο ανασχηματισμό, ανακάτεμα τράπουλας, ανεπαρκή ανακύκλωση προσώπων, στελεχειακή ένδεια και επιστροφή υπουργών με αντιλαϊκό έργο», ο Δημήτρης Τσιόδρας είπε: «Είναι κλισέ όλα αυτά τα οποία ακούμε και από τις προηγούμενες δεκαετίες. Σε τελική ανάλυση, οι αλλαγές δεν κρίνονται ούτε από αυτά τα οποία θα πούμε εμείς τώρα, ούτε από αυτό που θα πει η αντιπολίτευση. Θα φανεί στην πράξη το εάν οι αλλαγές που έγιναν είναι προς όφελος των πολιτών, αν αντιμετωπίζονται προβλήματα ή όχι. Ας αφήσουμε λοιπόν το χρόνο και να δούμε τα πρόσωπα τα οποία ανέλαβαν καινούργιες θέσεις στο κυβερνητικό σχήμα, το πώς θα ανταποκριθούν σε αυτή την αποστολή». 

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη που συνδέει τον ανασχηματισμό με τις δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου για τη Συνθήκη της Λωζάνης, ο Δημήτρης Τσιόδρας απάντησε ότι είναι αστείο να λέγονται αυτά από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. «Η θέση της κυβέρνησης σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης είναι απολύτως σαφής. Εκφράστηκε καθαρότερα από τον πρωθυπουργό στη συνάντηση την πρόσφατη που είχε με τον πρόεδρο Ερντογάν, όπου αναφέρθηκε σαφώς στη Συνθήκη της Λωζάνης και μάλιστα η δήλωσή του, χειροκροτήθηκε από τον Τούρκο πρόεδρο. Η Συνθήκη της Λωζάνης αποτελεί το θεμέλιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της διευθέτησης που έχει γίνει στην ευρύτερη περιοχή. Ως εκ τούτου, δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής της Συνθήκης της Λωζάνης» πρόσθεσε.