Με πυρετό λόγω γρίπης Η1Ν1 επέστρεψε από το Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Λόγω της ασθένειας του πρωθυπουργού, το Υπουργικό Συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο για την Τρίτη ίσως αναβληθεί για λίγες ημέρες, ενώ και  η πραγματοποίηση του προγραμματισμένου ταξιδιού του στην ΗΠΑ θα εξαρτηθεί από την πορεία της υγείας του.  

Στην περίπτωση που η υγεία του πρωθυπουργού επιτρέψει τη διεξαγωγή της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, η Τρίτη θα είναι μια κρίσιμη μέρα για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομόφυλων. Το νομοσχέδιο θα είναι κεντρικό θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνεδρίαση της Ιεραρχίας η οποία θα διατυπώσει τη θέση της, λίγες ημέρες μετά την πρόταση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για δημοψήφισμα. 

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να πάει το νομοσχέδιο άμεσα στη Βουλή ώστε να ψηφιστεί στο πρώτο μισό του Φεβρουαρίου. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι το νομοσχέδιο θα περάσε τελικά με ευρεία πλειοψηφία, καθώς οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που θα το υπερψηφίσουν μπορεί να φτάσουν και τους 120. 

Η στάση της Εκκλησίας 

Ταυτόχρονα με το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει και η Ιεραρχία της Εκκλησία, στον απόηχο της πρότασης του αρχιεπισκόπου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε με δηλώσεις ότι τα ζητήματα που αφορούν ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορούν να είναι αντικείμενο δημοψηφισμάτων. Ωστόσο, αν και ο αρχιεπίσκοπος έχει πει ότι η Εκκλησία δεν πρόκειται να πάρει τα όπλα, πολλοί μητροπολίτες έχουν εκφραστεί με σκληρά λόγια για τον γάμο των ομόφυλων και το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση.