Το είδαμε και αυτό. Στον ΣΥΡΙΖΑ θίχθηκαν διότι ο Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε τον Ζαν Λυκ Μελανσόν το ίδιο επικίνδυνο με τη Λεπέν σε ότι αφορά την Ευρώπη, υποστηρίζοντας πως αυτή η αναφορά επιχειρεί να επαναφέρει τη θεωρία των δύο άκρων και ότι η κυβερνώσα παράταξη επιχειρεί να «ξεπλύνει τους φασίστες και την εγκληματική τους πολιτική». Μάλιστα. Καλά θα πάει και αυτό…

Για να δούμε όμως τι ακριβώς πρεσβεύει ο επικεφαλής της Αριστεράς στη Γαλλία που εκκινούσε από την ίδια βάση ως προς την αντιμετώπιση της Ρωσίας του Πούτιν με την… αντίπαλο του Λεπέν. Πρώτα απ΄ όλα το οικονομικό του πρόγραμμα είναι μια αντιγραφή του… προγράμματος της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Αν κληθεί ποτέ να το εφαρμόσει η Γαλλία θα τιναχθεί στον αέρα. Κατ επέκταση και η ΕΕ αφού οι κλυδωνισμοί που θα προκληθούν δεν θα αφήσουν κανέναν ανεπηρέαστο. Ποσό μάλλον τις αγορές. Μάλιστα έχει ειπωθεί πως το πρόγραμμά του κοστολογείται πάνω από 250 δις. Ευρώ και περιλαμβάνει υποσχέσεις ανάλογες με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015 – που στη συνέχεια, ως γνωστόν, πετάχθηκαν στον κάλαθο των αχρήστων – με αποτέλεσμα να εκτιμάται πως είναι αδύνατον να εφαρμοστεί.

Νέοι φόροι σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για το κράτος και παράλληλα νέες δαπάνες για συνταξιούχους και δημόσια υγειά, την ώρα που για την πρώτη κατηγορία προτείνει μείωση του ορίου συνταξιοδότησης. Ωραία λόγια δύσκολα στην εφαρμογή τους είναι όμως και μια αποκάλυψη για τη στόχευση που και αυτός έχει σε βάρος της μεσαίας τάξης της Γαλλίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μελανσόν είχε αποχωρήσει απο το σοσιαλιστικό κόμμα το 2008 καταγγέλλοντας τους επικεφαλής του ότι το έχουν κάνει πολύ… φιλικό για τις επιχειρήσεις.

Η αναφορά στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται τυχαία. Η «Kolotoumpa» του Αλέξη Τσίπρα είχε προκαλέσει την αντίδραση του Μελανσόν ο οποίος το 2018 έφτασε στο σημείο να υβρίζει τον πρώην πρωθυπουργό που από την πλευρά του τον χαρακτήριζε επικίνδυνο στην περίπτωση που κληθεί να κυβερνήσει ποτέ τη Γαλλία.

Εχει ταχθεί κατά του Ισραήλ, αναγκάστηκε να δεχθεί τον χαρακτηρισμό της Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση στο πλαίσιο της συμφωνίας για το σχηματισμό του μετώπου και στο παρελθόν έχει χαρακτηριστεί και ως αντισημίτης. Μάλιστα ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εβραικών Ιδρυμάτων Γαλλίας τον έχει χαρακτηρίσει απειλή για τους Εβραίους της Γαλλίας και δεν είναι λίγοι αυτοί που τον δείχνουν ως το πρόσωπο που με τη στάση του υποκινεί βίαιες πράξεις κατά των Εβραίων στο εσωτερικό της χώρας

Αντιευρωπαϊστής, αφού μέσα από όσα πρεσβεύει αντίκειται στις αποφάσεις της ΕΕ κυρίως ως προς το οικονομικό σκέλος και δείχνει με το δάχτυλο τους αντιπάλους του. Δεν είναι τυχαίο πως εντός του Λαϊκού Μετώπου υπάρχουν ήδη φωνές που υποστηρίζουν πως δεν τίθεται θέμα να αναλάβει ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός και τίθεται ακόμη και ζήτημα διάσπασης του μετώπου που συστάθηκε απέναντι στη Λεπέν.

Σε κάθε περίπτωση δεν αποτελεί τον νικητή των εκλογών αφού αν δεν υπήρξε το μέτωπο με δυσκολία θα άγγιζε τους 100 βουλευτές. Απλά είναι επικεφαλής του μεγαλύτερου από τα κόμματα που συμμάχησαν με δεδομένη την πανωλεθρία των σοσιαλιστών οι οποίοι πάντως σε αυτές τις εκλογές αύξησαν τις δυνάμεις τους κατά 110%.

Ο… εναγκαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μελανσόν η προσπάθεια να τον στηρίξουν, η αντίδραση σε αυτό που είπε ο Θάνος Πλεύρης και που λένε όλοι εντός και εκτός Γαλλίας δείχνει την απελπισία που επικρατεί στην Κουμουνδούρου. Την απελπισία που οδηγεί σε αφηγήματα και σενάρια που αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας.

Το σίγουρο είναι πως ο Ζαν Λύκ Μελανσόν δεν είναι το ίνδαλμα της Αριστεράς όπως επιχειρούν να τον εμφανίσουν και σε κάθε περίπτωση ο συγκεκριμένος έχει εκφράσει τη θέση του για τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του…

Η ανερμάτιστη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλυπτική:

«Δεν δυσκολεύτηκε να υιοθετήσει την κατάπτυστη «θεωρία των δύο άκρων» ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία, ο Θ. Πλεύρης χαρακτήρισε τον Ζαν Λυκ Μελανσόν «εξίσου επικίνδυνο με την Λεπέν για την Ευρώπη».

Πρόκειται για μία τακτική άκρως επικίνδυνη, η οποία το μόνο που κάνει εντέλει είναι να ξεπλένει τους φασίστες και την εγκληματική τους πολιτική. Δεν μας προκαλεί έκπληξη, ωστόσο. Η Νέα Δημοκρατία είχε πρωτοστατήσει κατά το πρόσφατο παρελθόν σε αυτή την προπαγάνδα, επιχειρώντας να ταυτίσει όσους αγωνίζονταν ενάντια στις αντικοινωνικές πολιτικές με τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Και σήμερα, άλλωστε, στην κυβέρνηση και στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη πρωταγωνιστούν πρόσωπα, πέρα από τον κ. Πλεύρη, που άλλοτε είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική άκρα Δεξιά αλλά και με το ίδιο το κόμμα της Λεπέν. Ο κ. Βορίδης, λόγου χάρη, δεν δίστασε να μας θυμίσει πρόσφατα την «ιστορική του σχέση» με το κόμμα αυτό, αλλά και τις προσωπικές του σχέσεις με τον Ζαν Μαρί Λεπέν. Αυτή είναι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη: ένα συνονθύλευμα δήθεν κεντρώων που συγκυβερνά με το ΛΑΟΣ»

Κάθε άλλο σχόλιο περιττό...