Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά την εκλογική συντριβή πιστοποίησαν απλά και καθαρά ότι είναι ένας τοξικός πολιτικός που δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ.

«Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα», έλεγε ο πατερούλης της Ρωσίας και ηγέτης της Οκτωβριανής Επανάστασης Βλαντίμιρ Λένιν. Φράση που αν γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα για τον ίδιο και το κόμμα του. Πιθανολογούμε μάλιστα ότι δεν έχει και καμιά διάθεση να τη μάθει. Εξάλλου, οι δηλώσεις του μετά την εκλογική συντριβή που υπέστη από τον «χειρότερο πρωθυπουργό» πιστοποίησαν απλά και καθαρά ότι ο Τσίπρας... αυτός είναι, όπως θα έλεγε κι ο «σύντροφος» Κουτσούμπας. Μίζερος, τοξικός, λαϊκιστής και όπως πάντα... αλλού η κοινωνία, αλλού αυτός. Για να μην πούμε ότι δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Η δεύτερη, μέσα σε έναν μήνα, στρατηγική ήττα του επικεφαλής της Κουμουνδούρου μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν. Ηταν προδιαγεγραμμένη από το 2019. Τότε που ο μετριοπαθής και ρεαλιστής ηγέτης της Κεντροδεξιάς, Κυριάκος  Μητσοτάκης, κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Τότε που ο Μητσοτάκης έβαλε το δίλημμα στους πολίτες: κανονικότητα ή τοξικότητα και οι πολίτες τού είπαν πως είναι μαζί του. Τότε που ο Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και στα 4 χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα το έκανε πράξη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μητσοτάκης κατηγορήθηκε από τον τοξικό Τσίπρα, τη μιντιακή διαπλοκή και τα ρυπαρά δίκτυα για όλα τα δεινά του πλανήτη. Άντεξε κι ο ίδιος και οι πολίτες που δεν έπεσαν στην παγίδα του διχασμού και της εχθροπάθειας που έστησαν οι μουστερήδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήττα του χθες

Λένε πολλοί ότι έχασε ο Τσίπρας, αλλά το σωστό κατά τη γνώμη μας είναι ότι κέρδισε, και δη κατά κράτος, ο Μητσοτάκης: Κέρδισε τη μάχη του αυτονόητου και της λογικής και ως εκ τούτου ηττήθηκε το χθες που εκφράζει και υπηρετεί ο Τσίπρας. Τα υπόλοιπα είναι για… αναλύσεις σαν αυτές που κάνει η Πόπη Τσαπανίδου για το Βατερλώ του «συντρόφου» Αλέξη, του «γίγαντα Τσίπρα», σύμφωνα με τον Κώστα Ζαχαριάδη. Κοντολογίς, καληνύχτα και καλή τύχη, κύριε Τσίπρα. Θα σας χρειαστεί.