Διαβάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα κυβέρνηση θα πίστευε κανείς ότι δεν έχουν γίνει εκλογές. Και ότι το κόμμα που δηλώνει αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπέστη συντριβή εξαιτίας της προεκλογικής τακτικής που εφάρμοσε.

Και ναι μεν κάτι έπρεπε να πει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό που βρήκε, την επομένη της εκλογικής ήττας και της καθίζησης των ποσοστών του, δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει, καθώς και ότι το μήνυμα που έστειλαν εκ νέου και με μεγαλύτερη σαφήνεια οι ψηφοφόροι δεν έφτασε ποτέ στους αποδέκτες.

«Το ''νέο'' στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι οι προσθήκες κολλητών και φίλων και οι μεταγραφές απαξιωμένων πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που εξαργύρωσαν την πολυετή υπηρεσία τους στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία μάλιστα τονίζεται ότι «από την πρώτη ημέρα της νέας του θητείας ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι αντιμετωπίζει την ψήφο των πολιτών ως λευκή επιταγή».

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα που δηλώνει πως δεν παραιτείται. Προθέσεις που εδράζονται στην αδυναμία να καταρτιστεί ένας συγκεκριμένος πολιτικός λόγος, κυρίως όμως να αναζητηθούν οι αιτίες που οδήγησαν το κόμμα του σε αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα.

Προσπαθώντας να… διεγείρει τα αντινεοδημοκρατικά αισθήματα των οπαδών, το μόνο που καταφέρνει η ηγεσία της Κουμουνδούρου είναι να αντιμετωπίζεται από όλο και περισσότερους πολίτες με προβληματισμό σχετικά με το κατά πόσο είναι σε θέση να ασκήσει με σοβαρότητα τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε την ανακοίνωση:

«Προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν ριζικές αλλαγές στη νέα του κυβέρνηση. Η κυβέρνηση, όμως, που ανακοίνωσε σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ανακύκλωση της προηγούμενης κυβέρνησής του.

Συγκρότησε ένα από τα πιο ογκώδη κυβερνητικά σχήματα της μεταπολίτευσης με 63 υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς, προκειμένου να τους βολέψει όλους.

Το ''νέο'' στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι οι προσθήκες κολλητών και φίλων και οι μεταγραφές απαξιωμένων πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που εξαργύρωσαν την πολυετή υπηρεσία τους στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Από την πρώτη ημέρα της νέας του θητείας ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι αντιμετωπίζει την ψήφο των πολιτών ως λευκή επιταγή».