Τουλάχιστον επικές ήταν οι δηλώσεις του Κώστα Ζαχαριάδη για τον Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που το κόμμα του καταποντίστηκε χάνοντας και άλλα ποσοστά σε σχέση με τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Έφτασε στο σημείο να τον χαρακτηρίζει «τεράστιο πολιτικό που έχει… μέταλλο» αφήνοντας τα πρόσωπα που ήταν στο πάνελ του ΣΚΑΪ με το στόμα… ανοιχτό.

Ο Κώστα Ζαχαριάδης ήταν… σαρωτικός. Σε σημείο να απορούν όχι μόνο τα πρόσωπα του πάνελ στο οποίο μετείχε, αλλά μάλλον και οι συριζαίοι που είδαν το κόμμα τους να πέφτει στα… τάρταρα και τη διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία να φτάνει περίπου στο 22,7.

«Είναι γίγαντας» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως είναι «πολιτικός που έχει μέταλλο» για να τονίσει ότι «δεν το έβαλε στα πόδια στα δύσκολα» και να καταλήξει σε μια σειρά διθυραμβικών σχολίων για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό του.

Τα… εγκωμιαστικά σχόλια του Κώστα Ζαχαριάδη ήρθαν την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε ότι δεν παραιτείται και έστελνε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος που θα προχωρήσει σε… αλλαγές και… τομές, χωρίς όμως να κάνει την παραμικρή αυτοκριτική. Αντιθέτως, υποστήριξε ότι από το αποτέλεσμα των εκλογών κινδυνεύουν οι πολίτες ρίχνοντας και το αφήγημα της… κυβερνητικής παρένθεσης.

Υπενθυμίζεται πως ο Κώστας Ζαχαριάδης είχε χαρακτηρίσει τον Αλέξη Τσίπρα, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές, ως Αρσέν Βενγκέρ -τον Γάλλο προπονητή της Άρσεναλ- του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «θα πάρουμε πρωτάθλημα».

Δείτε Βίντεο: