Αλαλούμ φαίνεται να επικρατεί στο κεφάλι των επιφανών στελεχών της Κουμουνδούρου καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές της Κυριακής. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν και οι παραλληλισμοί που κάνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα παίρνουν διαζύγιο με την πολιτική λογική με τους περισσότερους εξ' αυτών να καταλήγουν να δανείζονται ιδέες και τσιτάτα από το χώρο του ποδοσφαίρου προκειμένου με οπαδικά κριτήρια να καταφέρουν με το αφηγημά τους, να πείσουν τους ψηφοφόρους. 

Σκυτάλη στην επιχειρηματολογία του παραλόγου πήρε αυτή τη φορά ο Κώστας Ζαχαριάδης ο οποίος έκανε λόγο για ένα πρωτάθλημα που θέλουν να πάρουν, υπονοώντας την κυβέρνηση, γιατί λέει ο κ. Ζαχαριάδης έχουν καλό προπονητή, τον Αλέξη τον Τσίπρα. Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και τον χαρακτήρισε ως τον Αρσέν Βενγκέρ, τον Γάλλο προπονητή της Άρσεναλ, ο οποίος έμεινε στον πάγκο της για 22 χρόνια (1996-2018).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο πάνελ του «Καλημέρα Ελλάδα» ο παρουσιαστής Γιώργος Παπαδάκης είπε πως «χωρίς να έχω διάθεση να ποδοσφαιροποιήσω την πολιτική, αν μετά την ήττα μίας ομάδας βγει ο προπονητής και πει χάσαμε γιατί κάναμε λάθη και θα δούμε τι θα κάνουμε. Βέβαια είναι και οι μετεγγραφές είναι και οι αποχωρήσεις», με τον Κώστα Ζαχαριάδη να αναφέρει «είναι και η ανανέωση να πάρεις από τις ακαδημίες».

Τότε ο δημοσιογράφος Νίκος Ελευθερόγλου συμπλήρωσε «είναι και η αλλαγή προπονητή», με τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντάει χωρίς να το πολυσκεφτεί «είμαστε το μοντέλο της Αρσεναλ. Εχουμε τον Βενγκέρ και θα πάρουμε πρωτάθλημα». Ωστόσο εάν κάποιος επιλέξει να ακολουθήσει κανείς το σκεπτικό του κ. Ζαχαριάδη χρήσιμο είναι να υπενθυμιστεί ότι το τελευταίο πρωτάθλημα που κατέκτησε η Αρσεναλ με τον Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο ήταν το 2004 και κύπελλο το 2017. Μάλιστα την επόμενη χρονιά το 2018, ο Γάλλος τεχνικός δυστυχώς αποχώρησε από την ομάδα του Λονδίνου.