Μαλλιά κουβάρια έχουν γίνει στην κεντροαριστερή πολυκατοικία με σενάρια συνομωσίας και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Στόχος δεν είναι άλλος από την κυριαρχεία στο χώρο και ένα καλό αποτέλεσμα στις κάλπες της Κυριακής.

Ο πήχης για τον καθένα διαφορετικός: στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν –αλλά δεν προκύπτει από πουθενά- να ενισχύσουν τα ποσοστά τους έστω και στο ελάχιστο. Το ίδιο θέλει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, επίσης χωρίς αποτελέσματα, για το ΠΑΣΟΚ. Και αν για τον νεόκοπο πρόεδρο η μάχη είναι ξεκάθαρη μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, για τον Αλέξη Τσίπρα τα πράγματα περιπλέκονται μιας και στην εξίσωση μπαίνει η Πλεύση Ελευθερίας και το ΚΚΕ αλλά και οι λοιπές δυνάμεις όπως το ΜέΡΑ25.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πεπεισμένος πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου αβαντάρεται από το... σύστημα σε βάρος του. Και ο Δημήτρης Κουτσούμπας βλέπει ότι στη δεξαμενή της Πλεύσης Ελευθερίας υπάρχουν δυνάμεις που δικαιωματικά του ανήκουν. Πρόκειται ίσως για το μόνο σημείο που οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφωνούν. Τα είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, τα είπε και ο Τσίπρας στο Κόντρα. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τα έβαλε με όλους χαρακτηρίζοντας το ΚΚΕ «κόμμα διαμαρτυρίας και δεν θέλει να συμμετάσχει σε κανένα κυβερνητικό σχήμα και δεν το νοιάζει πώς θα ζουν οι εργαζόμενοι την επόμενη μέρα αρκεί να κρατάει τα λάβαρα του ψηλά», ενώ για το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ είπε πως είναι «συμπλήρωμα, από το 2012, στα σχέδια του πολιτικού αντιπάλου, της Δεξιάς, κυβερνητικό συμπλήρωμα».

«Και δεν θα γίνει κόμμα εξουσίας όσο παραμένει ανοιχτό και κρατάει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας ή ταύτισης με τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε. Εκεί που έδωσε ρέστα ήταν στην περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου: έκανε λόγο για «καραμπινάτο» και «σκανδαλώδες παράδειγμα» στήριξης της Πλεύσης Ελευθερίας από την ΝΔ, άφησε «παράτυπες» ενέργειες του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «υπήρξαν δύο μέτρα και δυο σταθμά. Κάποια κόμματα έμειναν έξω επειδή είχαν ένα σύμβολο στο σήμα τους και κάποια κόμματα ήταν απολύτως παράτυπα και μπήκαν εντός». Μύδρους εξαπέλυσε και για το κόμμα ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, ισχυριζόμενος πως ο τελευταίος «βοήθησε ώστε να έχει αυτό το αποτέλεσμα».