Στον ΣΥΡΙΖΑ ζουν στην κυριολεξία σε ένα παράλληλο σύμπαν. Ασχολούνται με τον εαυτό τους, τις καρέκλες και γενικά τον προσωπικό τους πόνο. Από τον Στέφανο (θέλω να με λες πρόεδρο) μέχρι και το τελευταίο μέλος των οργάνων που διαθέτει το κόμμα και που ουδείς γνωρίζει ποια είναι και ποιος ο ρόλος τους.

Η… πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για διάλυσή τους είναι η μόνη σωστή που έχει κάνει από την εμφάνισή του στα πολιτικά δρώμενα της Κουμουνδούρου και γενικότερα στην πολιτική ζωή και το life style της χώρας, αφού όπως ο ίδιος είχε δηλώσει αν δεν ήταν έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν ο ίδιος πρόεδρος…

Και αυτήν την πρόταση όμως μέσα σε 12 ώρες κατάφερε να την πάρει πίσω και να δηλώσει πως τα όργανα του κόμματος θα συνεδριάζουν συχνά. Θα συνεδριάζουν σχεδόν κάθε εβδομάδα. Θα συνεδριάζουν ακόμη και τον Αύγουστο. Και το είπε αυτό μόνο και μόνο για να απειλήσει όλους όσοι διαφωνούν μαζί του και να προειδοποιήσει –μια ακόμη φορά– με διαγραφές.

Το έχει ξανακάνει χωρίς να τον πάρει κανείς σοβαρά. Ίσως να μην τον πήραν και αυτήν τη φορά διότι κανείς από τα 300 μέλη –πάνω-κάτω είναι τόσα, ουδείς γνωρίζει πόσα έχουν μείνει– δεν αντέδρασε. Οπότε ή δεν τον παίρνουν στα σοβαρά είτε αποδέχονται αυτό που είπε. Κυριακή κοντή γιορτή που λένε για αυτές τις περιπτώσεις, δύσκολα όμως θα συγκρατηθούν οι ΣΥΡΙΖΑίοι που, παρά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και τα όσα ειπώθηκαν σε αυτήν, ζουν σε ένα καθεστώς εμφυλίου πολέμου.

Διότι στον ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι πολλά τα όργανα, έτσι είναι πολλοί και οι οργανοπαίχτες. Και ο καθένας παίζει το δικό του βιολί. Χτυπά το δικό του… νταούλι, για να θυμηθούμε, μέρες που είναι, και τον πρώην –τέως σύμφωνα με τον Στέφανο (θέλω να με λέτε πρόεδρο)– πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα. Γι’ αυτό άλλωστε δεν είναι και λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως ακόμη και αν πέσουν οι τόνοι αυτό το διάστημα, τον Σεπτέμβριο, που θα συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή, θα ανέβουν.

Βέβαιο είναι ότι το τελικό ξεκαθάρισμα θα γίνει στο συνέδριο του Οκτωβρίου. Και αυτό διότι στα… όργανα του κόμματος κυριαρχεί-πλειοψηφεί η ομάδα Κασσελάκη. Οι αποκαλούμενοι και kasselakistas με τη βοήθεια και του Νίκου Παππά –όχι του μπασκετομπολίστα αλλά του 13-0– έχουν πάρει κεφάλι μετά και την αποχώρηση όσων βρέθηκαν στη Νέα Αριστερά.

Το συνέδριο διαφέρει. Εκεί δεν είναι τόσο εύκολο να έχουν μεγάλες πλειοψηφίες. Η δε προσπάθεια του Στέφανου (θέλω να με λες πρόεδρο) Κασσελάκη να κάνει τον… δικό του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει εκείνες τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες που οδηγούν σε ανάλογες περιπτώσεις σε διάσπαση.

Μια διάσπαση που όλο και περισσότερο βλέπουν ως κάτι αναπόφευκτο στον ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που ο πρόεδρός του δείχνει διατεθειμένος να ξεφορτωθεί οτιδήποτε θυμίζει…Τσίπρα. Και αυτό δεν είναι εύκολο. Πολύ περισσότερο τη στιγμή που ο ίδιος βρίσκεται μεταξύ ανθρώπων που ήταν και στην ηγετική ομάδα του προκατόχου του.

Το θέμα είναι ότι για τους επόμενους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ που κατά τον Στέφανο Κασσελάκη «δεσπόζει» στον χώρο της Κεντροαριστεράς με το φοβερό ποσοστό του 14,9 % των ευρωεκλογών θα ζει στο δικό του παράλληλο σύμπαν. Τα όργανα θα ηχούν, οι οργανοπαίχτες θα παίζουν τον ρυθμό τους και η ζωή θα συνεχίζεται.

Το κακό είναι πως για να καλυφθεί όλο αυτό το μπάχαλο καθώς και η αδυναμία κατάρτισης προτάσεων και προγράμματος θα επιχειρηθεί να καλυφθεί με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο γίνεται μέχρι σήμερα. Με τοξικότητα, με λαϊκισμό και με αναπαραγωγή του τραμπισμού σε όλο του το μεγαλείο.