Την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπέθ, έκαναν βάρη και έτρεχαν στον ημιμαραθώνιο των Σπετσών –στο πλαίσιο της τετραήμερης «αποφόρτισής» του– στην Κουμουνδούρου έψαχναν τρόπους για να του χτίσουν «αρχηγικό προφίλ». Και επέλεξαν τις επιθέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις, σε στιλ τρολ του Διαδικτύου, αναφορές στον Αχιλλέα Μπέο και το ΟΑΚΑ…

Η ηγετική ομάδα Κασσελάκη –πρώην ηγετική ομάδα Τσίπρα– θέλει να διαμορφώσει ένα προφίλ… αρχηγού για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που να δείχνει ότι μπορεί να ηγηθεί του κόμματος αλλά και ν' αποτελέσει αντίπαλον δέος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το δεύτερο δεν απασχολεί άμεσα. Το πρώτο όμως τους καίει.

Γιατί; Διότι η εσωκομματική αντιπολίτευση έχει πάρει τα όπλα και επιδιώκει να διαμορφώσει το σκηνικό εντός του ΣΥΡΙΖΑ πατώντας ακριβώς πάνω στην αδυναμία του να διαχειριστεί αυτό που παρέλαβε. Γνωρίζουν πως δύσκολα θα κάνει διαγραφές και πιέζουν για τη διεξαγωγή του συνεδρίου ώστε να γίνει εκεί το τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Βλέπουν, στην εσωκομματική αντιπολίτευση, ότι μετά τις αντιδράσεις για τις αλλαγές που έκανε στον τομέα της εκπροσώπησης του κόμματος και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έκανε… ένα βήμα πίσω και θέλουν να δείξουν την αδυναμία του να ηγηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό η ηγετική ομάδα, δηλαδή οι Νίκος Παππάς, Ευάγγελος Αποστολάκης, Παύλος Πολάκης, Θεοδώρα Τζάγκρη και Δώρα Αυγέρη αναζητούν τρόπους να του διαμορφώσουν ένα αρχηγικό προφίλ, ώστε να γίνει εν μέρει αποδεκτός από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη εκείνα που διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τους κομματικούς μηχανισμούς.

Οι αναρτήσεις του για το θέμα του ΟΑΚΑ και το στέγαστρο του Καλατράβα. Η προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και η προσπάθειά του να συνδέσει τον δήμαρχο Βόλου –και εκ νέου υποψήφιο– με τον πρωθυπουργό. Η διαρκής επανάληψη ενός καταγγελτικού, αλλά χωρίς αντίκρισμα ουσιαστικό, λόγου είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Και το σόου που επιχειρήθηκε να στηθεί στον Βόλο τη Δευτέρα επίσης. Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη χαρακτηριστική. Όπως και η αδυναμία του όμως να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο…