Η Έφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Σε δήλωση που έκανε από το περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών, η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι «η υποψηφιότητά μου δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορά την Ελλάδα, την Αριστερά και κάθε δημοκρατικό πολίτη». 

Σε μια μάλλον τυπική δήλωση που δεν αποκάλυψε πολλά για τις προθέσεις της, η Έφη Αχτσιόγλου επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτιμήσει με ψυχραιμία τις αιτίες της εκλογικής ήττας του.

Έκανε ένα δειλό άνοιγμα προς τους κεντρώους ψηφοφόρους, λέγοντας ότι δεν υπάρχει δίλημμα αριστερά ή κέντρο, αλλά μια ρεαλιστική διακυβέρνηση υπέρ των πολλών. Επέμεινε ωστόσο ότι η υποψηφιότητά της αφορά την Ελλάδα, την Αριστερά και τα κινήματα της νέας εποχής, δείχνοντας εξαρχής τις πολιτικές καταβολές της και βάζοντας με το «καλημέρα» όριο για το πόσο είναι διατεθειμένη να μετακινηθεί προς το κέντρο. 

Έπλεξε το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι οδήγησε το κόμμα σε δύο κορυφαίες στιγμές του, αλλά ταυτόχρονα άφησε και αιχμές για τη νοοτροπία και τη λειτουργία του όλα αυτά τα χρόνια, επισημαίνοντας ότι «ο νέος ΣΥΡΙΖΑ» πρέπει να είναι αποτελεσματικός, σύγχρονος και μεθοδικός. 

Τέλος, σε μια έμμεση παραδοχή ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, η Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε: «Κατανοώ τη δυσκολία, όμως υπάρχουν δυνατότητες. Ξέρω ότι πολλοί έχουν απογοητευτεί, όμως η προσδοκία είναι ζωντανή. Πιστεύω βαθιά ότι αυτήν τη διαδρομή αξίζει να την περπατήσουμε».