Σιγά-σιγά βγαίνουν το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και παραδέχονται ότι τελικά είχαν κλειστεί στο καβούκι τους και δεν είχαν ιδέα για τις ανάγκες της κοινωνίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και κινούμενος στη γραμμή του Χρήστου Σπίρτζη, άφησε, με τη σειρά του, αιχμές για την Έφη Αχτσιόγλου και το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, εκ του αποτελέσματος έχει φανεί ότι «δεν είχαμε πάρει χαμπάρι τι γινόταν στην κοινωνία. Μπορεί να λοιδορούσαμε τα 100 και τα 150 και τα 50 ευρώ επίδομα, αλλά η κοινωνία δεν το αντιμετώπιζε ως ένα άθλιο σύστημα Μητσοτάκη, τα είχε ανάγκη». 

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας χθες, Δευτέρα 3 Ιουλίου, στο MEGA, σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τον λόγο που ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε μία έντονα επικριτική ρητορική απέναντι στην οικονομική πολιτική που αποτύπωνε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε: «Αυτό ήταν ένα κενό από το οικονομικό μας επιτελείο, που δεν γνώριζε ότι πραγματικά η αγορά έχει πάρει μια μεγάλη ανάσα από αυτά που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Βίτσας: Δεν μπορούσαμε να πούμε «ακολουθούμε λάθος τακτική»

Επιπλέον, για το σύστημα της απλής αναλογικής, για το οποίο, ακόμα μια φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ μετάνιωσε ετεροχρονισμένα, ο κ. Βίτσας έκανε την εξής παραδοχή: «Δεν μπορούσαμε να βγούμε δημόσια και να πούμε "ακολουθούμε λάθος τακτική"».

Ακόμα, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βίτσας επεσήμανε πως «υπάρχει συνολική ευθύνη του στελεχικού δυναμικού του κόμματος, αλλά την πρώτη ευθύνη την έχει ο Αλέξης Τσίπρας. Σε έναν αγώνα δεν μπορείς να κατηγορήσεις όλους τους παίκτες, κατηγορείς τον προπονητή. Έκανε μια ηρωική προσπάθεια, πέρασε όλη την Ελλάδα».

«Αλλά όταν περνάς όλη την Ελλάδα και είσαι σε όλη την Ελλάδα, και δεν αντιλαμβάνεσαι και δεν αλλάζεις τη βασική σου πολιτική στις πρώτες εκλογές και δεν το “γυρίζεις” με μια έννοια ότι πάω και εγώ για αυτοδύναμη κυβέρνηση, η απλή αναλογική ναι είναι το δικαιότερο σύστημα, αλλά αφού δεν έχω άλλο κόμμα να συνδράμει;» πρόσθεσε. Ωστόσο, σημείωσε πως «η ενεργός παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στα έδρανα της Βουλής και στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει καλό».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Οι υποψηφιότητες θα κλείσουν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Ξέρω μιλώντας με αρκετούς που έχουν ακουστεί τα ονόματά τους ότι το σκέφτονται πολύ σοβαρά» πρόσθεσε.