Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσα πολλά τα στελέχη που αποχωρούν από το κόμμα, που πλέον αποφάσισαν να μην ανακοινώνουν τις αποχωρήσεις, θεωρώντας ότι έτσι θα ξορκίσουν τα εσωκομματικά προβλήματα. Μια περίεργη περίπτωση είναι αυτή του Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος είναι γνωστό πως δεν είναι και τόσο ενθουσιασμένος με την νέα ηγεσία Κασσελάκη

Μέσα στον Δεκέμβριο ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος υπήρξε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και είναι ένα ιδιαίτερα σεβαστό πρόσωπο στην αριστερά, έκανε γνωστό ότι παραιτείται από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο παρέμεινε μέλος του κόμματος. Άλλωστε η αντίθεση του απέναντι στην ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη είναι γνωστή στην Κουμουνδούρου. Ωστόσο μέσα στον Ιανουάριο συνέβη μια αξιοπρόσεκτη αλλαγή στο προφίλ του Γιάννη Δραγασάκη στο Facebook που αφήνει πολλά ερωτηματικά. 

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην βουλευτής άλλαξε την εικόνα εξωφύλλου του, η οποία ήταν το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ, με ένα κόκκινο φόντο. Την ίδια αλλαγή και την ίδια εικόνα είχαν τοποθετήσει στα εξώφυλλα τους και πολλοί πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν από το κόμμα και δημιούργησαν την Νέα Αριστερά, όπως ο Αλέξης Χαρίτσης και η Έφη Αχτσιόγλου. Οι συμβολισμοί είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Γιάννης Δραγασάκης έχει επαφές με τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, τα οποία και θεωρεί πλέον πιο κοντά στις δικές του απόψεις. Μάλιστα πολλοί χρήστες σχολίασαν κάτω από την νέα εικόνα του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι αναρωτιούνται για την αλλαγή, άλλοι του εύχονται καλή αντάμωση στην Νέα Αριστερά και άλλοι τον κατηγορούν ότι αποδυναμώνει τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Το μυστήριο της παραίτησης

Το μυστήριο φυσικά δεν σταματά εδώ καθώς ο πρώην βουλευτής δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση, ούτε απάντησε στα δεκάδες σχόλια κάτω από την νέα εικόνα εξωφύλλου του. Τις τελευταίες ώρες διακινείται μια πληροφορία στα αριστερά στέκια, σύμφωνα με την οποία ο Γιάννης Δραγασάκης ανακοίνωσε τηλεφωνικά στην Κουμουνδούρου την παραίτηση του από το κόμμα, ωστόσο δεν υπάρχει ούτε διάψευση, ούτε επιβεβαίωση. 

Πολλοί θυμήθηκαν την περίπτωση της Αθηνάς Λινού, η οποία παραιτήθηκε από τομεαρχης παιδείας, ωστόσο η Κουμουνδούρου ουδέποτε ανακοίνωσε την παραίτηση της, μέχρι που έγινε γνωστό από την ίδια αρκετές ημέρες αργότερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γιάννης Δραγασάκης φαίνεται ότι παίρνει οριστικό διαζύγιο από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη και ίσως είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν επίσημες τοποθετήσεις για το ζήτημα. Μια ενδεχόμενη παραίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σοβαρό πολιτικό γεγονός καθώς ο Γιάννης Δραγασάκης πέρα από πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι και συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα ενώ έχει προσβάσεις σε όλα τα κόμματα της αριστεράς. 

Ακολουθεί η ανάρτηση του Γιάννη Δραγασάκη: