Έκλεισαν στη 1 το μεσημέρι οι κάλπες για τη μυστική ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επί της πρότασης μομφής κατά του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, που κατέθεσαν χθες οι «87» και στήριξε ο Παύλος Πολάκης.

Ακολούθησαν τα τηλεφωνήματα σε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που δεν μπορούσαν να παραβρεθούν και θα ψηφίσουν τηλεφωνικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες επί συνόλου 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν με φυσική παρουσία στην κάλπη 210 άτομα ενώ 64 μέλη ψήφισαν τηλεφωνικά. Επίσης 21 μέλη δεν απάντησαν στο τηλέφωνο. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η καταμέτρηση.

Η ψηφορία ξεκίνησε στις 10 το πρωί, με τρεις κάλπες, όπου ψήφισαν αλφαβητικά τα μέλη. Στις 11 το πρωί ψήφισε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος εξέφρασε εκ νέου τη στήριξή του στην πρόταση μομφής των 87.

Αν υπερψηφιστεί η πρόταση μομφής, διοργανώνεται έκτακτο συνέδριο, με νέα σύνθεση μελών, το οποίο θα αποφασίσει επί της διαδικασίας της εκλογής προέδρου αλλά και για τις υποψηφιότητες. Το συνέδριο ως ανώτατο κομματικο όργανο έχει τη δυνατότητα ακόμα και να ακυρώσει την εκλογική διαδικασία, δίνοντας τη δυνατότητα το κόμμα να συνεχίσει με την ίδια ηγεσία.